Muzika

Pomjeren termin koncerta Marije Šerifović u Banjaluci

Pomjeren termin koncerta Marije Šerifović u Banjaluci
Foto: Ilustracija | Pomjeren termin koncerta Marije Šerifović u Banjaluci

Koncert Marije Šerifović u Banjaluci, koji je bio najavljen za 4. avgust, biće održan dan ranije, 3. avgusta, kako se ne bi poklapao sa obilježavanjem egzodusa Srba iz Hrvatske.

Organizator koncerta RTV Kontakt, u dogovoru sa menadžmentom Marije Šerifović,odlučio je da koncert planiran za 4. avgust pomjeri dan ranije, tako da će ova popularna pjevačica nastupiti pred banjalučkom publikom 3. avgusta na tvrđavi Kastel, u 21. čas.

RTV kontakt u saopštenju navodi da se na promjenu termina odlučio zbog negativnih reakcija javnosti koje su uslijedile zbog preklapanja termina koncerta sa obilježavanjem egzodusa srpskog naroda iz Hrvatske u akciji Oluja.

- Kako je raspored koncertnih nastupa i drugih obaveza regionalno popularne pjevačice Marije Šerifović uglavnom popunjen i po nekoliko mjeseci unaprijed, menadžment nam je dostavio veoma ograničen broj slobodnih termina za mjesec avgust i nikako se ne može govoriti o našoj namjeri da se ciljano i sa predumišljajem organizuje koncert na dan velikog stradanja srpskog naroda tokom akcije „Oluja“, navedeno je u obrazloženju odluke RTV Kontakt.

U saopštenju se podsjeća da je 4. avgust prihvaćen kao termin jer se "godinama unazad centralno obilježavanje godišnjice stradanja Srba u „Oluji“ u Banjaluci održavalo 5. avgusta", kao i da je taj datum prije dvije godine bio proglašen Danom žalosti u Srbiji i Republici Srpskoj.

- Iskreno nam je žao ako je najava koncerta za 4. avgust kod bilo koga prouzrokovala patnju i bol jer nam to nikako nije bila namjera. Naša medijska kuća se uvijek sa najvišim poštovanjem odnosila prema velikoj tragediji i patnji koja je zadesila naš narod i to poštovanje ni ovaj put neće biti iznevjereno, ističe se u saopštenju Kontakta.

Organizator je saopštio da sve ulaznice kupljene za prethodni termin važe i za novi termin koncerta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije