Muzika

Poslušajte novu pjesmu Bože Vreće

Poslušajte novu pjesmu Bože Vreće
Foto: Ustupljena fotografija | Poslušajte novu pjesmu Bože Vreće

Bosanskohercegovački interpretator sevdalinki Božo Vrećo juče je objavio spot za obradu crnogorske pjesme "Po ladu, po zaladu" koji je snimao Skadarskom jezeru.

Kako je zapisao na svom Facebook profilu, "snimati ovu pjesmu na Skadarskom vilinskom jezeru na prostoru vjekovnog Žabljaka Crnojevića za mene je bilo poput otkrovenja i sna".

"Ta bajkovita metamorfoza čovjeka u gavrana ljubav koja se nadigrava i plamti između dvoje zaljubljenih u sevdaholikom ašiku, preslikala se kroz moj redateljski vizual i zamisao baš poput nekog magnovenja. Scene sa divljim konjima koji tamo žive i gospodare tim prostranstvom, nadrealna priroda samog magičnog jezera i lopoča koji ga kite ma gdje da pogledaš naokolo, bila je idealna kulisa za moju zamisao spoja tradicije, mitologije, mistike i avangardnog, oslobodjenog i probudjeno iskonskog u nama", pojasnio je Vrećo.

Dalje navodi da su akteri i prijatelji koji se pojavljuju u spotu Boban Stanić, Sandra Marković, Luka Ćosović, Ivan Popović i Vlatko Djordjević, od kojih je svako na svoj način doprinio priči i samim tim što dolaze iz različitih krajeva Crne Gore - Kolašina, Cetinja, Nikšića i Podgorice.

"Ta sinergija običajnog i autentičnog i mističnog se perfektno oslikavala na njihovim licima i karakteru u skladu sa najljepšim crnogorskim nošnjama koje ostavljaju bez daha", navodi Vrećo.

Produkciju i montažu radili su Indir Merdanović i Vrećo, snimatelj je bio Indir Merdanović, a mix je završen u Down There Studiju u Beogradu.

"Ostaje da se iznova i iznova prepuštate čaroliji pjesme i onog vizualnog i nadrealnog, bila mi je čast i zadovoljstvo udahnuti joj novu dušu i ogrnuti ovakav prekrasan tekst sa novim ruhom sevdaholikosti na meni svojstven način", zaključio je Vrećo.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije