Muzika

Povratak Revolta: Banjalučani singlom "Snovi" nakon dvije decenije najavljuju novi album

Povratak Revolta: Banjalučani singlom "Snovi" nakon dvije decenije najavljuju novi album
Foto: N.N. | Povratak Revolta: Banjalučani singlom "Snovi" nakon dvije decenije najavljuju novi album

Poznati banjalučki hardcore/crossover bend Revolt objavio je prvi singl sa nadolazećeg albuma, a u pitanju je pjesma "Snovi".

Nakon desetogodišnje pauze Revolt je ponovo aktivan, a "Snovi" će se naći na predugo iščekivanom drugom albumu benda pod nazivom "Kontrakcije", koji je nasljednik sada već kultnog debija "U kući bola", koji je objavljen prije skoro dvije decenije.

“Povratak. Potrebno je vremena. Revolt je prošao kroz nekoliko personalnih promjena sa svojim bivšim članovima iz različitih perioda. Snimljene su neke nove pjesme. Jedna od njih nije potpuno nova, čak je vrlo vjerovatno i najstarija. "Snovi". Ona je svojim refrenima predstavljala prepoznatljiv pečat na početku postojanja grupe”, kaže o singlu Draško Kremenović, jedan od vokala benda.

Dodaje da pjesma "Snovi" nikada nije snimljena u studijskoj verziji i da postoji svega par zabilježenih koncertnih zapisa.

“Pretpostavljamo da pjesma zaslužuje da bude jedna vrsta veze između stare i dobar uvod u novu priču Revolta. Nadamo se vrlo zanimljivu, dopadljivu, kvalitetnu, iskrenu...”, navodi Draško.

Za snimanje i produkciju numere "Snovi", kao i kompletnog albuma "Kontrakcije", pobrinuo se gitarista benda Dejan Savić, dok je za omot i prateće vizuale bio zadužen Dejan Šijuk.

“Neko će možda reći da su angažovane i socijalne pjesme potrošene teme, ali mi živimo u takvom društvu i smatram da se stalno treba pričati o tome i stalno to ponavljati, ne bismo li jednom uspjeli da riješimo probleme koji nas okružuju”, kaže gitarista Milan Tica, koji je autor većine pjesama i čiji su rifovi svojevrsni potpis Revolta.

Revolt je nastao 1995. godine, a pored albuma "U kući bola" (2000), zastupljeni su na nekoliko kompilacija. Grupa je kroz razne faze postojanja svirala širom regiona, ali i u nekoliko zemalja Evrope.

Singl "Snovi" će uskoro biti objavljen na svim streaming servisima, a trenutno ga možete preslušati na zvaničnom YouTube kanalu grupe Revolt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije