Muzika

Predstavljeni spot i pjesma "Ters Bosanka"

Predstavljeni spot i pjesma "Ters Bosanka"
Predstavljeni spot i pjesma "Ters Bosanka"

SARAJEVO - Pjesma i spot "Ters Bosanka", s kojom će bend "Emir & Frozen Camels" (EFC) sa svojim "featuring" gostom Mirzom Šoljaninom predstavljati Bosnu i Hercegovinu na internacionalnom muzičkom natjecanju Turkvizyon 2013, predstavljeni su danas u Sarajevu.

Pjesmu s kojom će se EFC bend i Mirza predstaviti pred više od 300 miliona gledalaca ove manifestacije, napisao je lider ovog benda Emir Bukovica.

Pjesma je snimljena u sarajevskom studiju "Long Play".

Bukovica je pjesmu "Ters Bosanka" opisao kao nepretencioznu i veselu rok pjesmu koja svojim stilom i zvukom ne odstupa od dosadašnjeg prepoznatljivog EFC potpisa.

Na današnjoj promociji premijerno je prikazan i video spot za pjesmu "Ters Bosanka", koji je nastao u produkciji Hayat televizije.

Režiju spota potpisuju Anis Mujanović i Kenan Pekić, kojima se bend na današnjoj promociji posebno zahvalio.

Glumica u spotu je najljepša žena na svijetu, izabrana na "Beautiful-women-pedia.com" Aida Đapo alijas Ida van Munster, koja je ovom prilikom izjavila da joj je bilo izuzetno zadovoljstvo što je baš ona u spotu utjelovila ters Bosanku.

Takođe je kazala da je na saradnju sa EFC bendom pristala onog momenta kad je prvi put čula pjesmu, jer joj se izuzetno svidjela.

EFC bend i Mirza Šoljanin u spotu se pojavljuju u specijalno dizajniranim retro odijelima najboljeg bh. modnog dizajnera visoke mode Istoka Bratića, koji je ujedno zadužen za stajling benda i na nastupu na Turkvizyon 2013.

Na promociji se prisutnima obratio i producent ovog projekta i direktor Hayat Produkcije Ahmed Švrakić, koji je kazao da je ubijeđen da na Turkvizyon 2013. idu s dobrom pjesmom i predstavnicima, te da je iza ovog projekta veliki trud i rad, kao i da od bh. predstavnika očekuje visok plasman.

Predstavnicima BiH do 15. decembra preostaju intenzivne pripreme za nastup, kada će otputovati u Tursku.

Prva polufinalna večer će biti održana 17. decembra, a druga 19. decembra, dok će se finale Turkvizyon 2013, biti održano 21. decembra.

Mjesto ovog, kako se u Turskoj najavljuje, velikog spektakla je glavni grad Anadolije, Eksišehir, saopšteno je iz Hayat Produkcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije