Muzika

Premijera muzičkog kabarea o grupi "The Frajle" 20. oktobra u Beogradu

Premijera muzičkog kabarea o grupi "The Frajle" 20. oktobra u Beogradu
Foto: Facebook | Premijera muzičkog kabarea o grupi "The Frajle" 20. oktobra u Beogradu

Premijera muzičkog kabarea "Kako sam (p)ostala frajla" o ženskoj pop grupi "The Frajle" biće održana 20. oktobra na sceni Centra za kulturu "Vlada Divljan" u Beogradu, saopšteno je na sajtu i društvenim mrežama ove ustanove.

Režiju potpisuje glumica Višnja Obradović koja i igra u ovom muzičkom komadu.

Kako su naveli autori predstave, u pitanju je jedna duhovita priča o postanku i opstanku specifičnog ženskog benda uz prepoznatljive numere te popularne grupe iz Novog Sada.

Osim premijere, novi kabare će imati i pretpremijeru 14. oktobra na istoj sceni.

Uz hit numere grupe "The Frajle", predstava otvara gledaocu prozor u svet iza reflektora prikazujući lice i naličje života na sceni, uz muziku, ljubav i prijateljstvo kao pokretačke snage ove tri "žene na sve spremne", prenosi Tanjug.

"Ekipa vrsnih glumica obećava da će vam, uz pesmu i mnogo plesa, izmamiti osmeh na lice i da ćete kući otići sa osećanjem da ste upravo bili deo nečeg posebnog", poručuju muzičarke iz benda "The Frajle" i rediteljka - glumica Višnja Obradović.

Tekst komada je radjen prema motivima knjige “Kako sam postala Frajla” Jelene Buče uz originalnu muziku "The Frajle" i Vladimira Uzelca.

Trio muzičkih umjetnica na sceni će tumačiti - Višnja Obradović, Isidora Vlček i Slavica Ljujić uz specijalne goste "The Frajle".

U ekipi su dizajner zvuka Goran Vujičin, dizajner svetla Žarko Lazić, dok produkciju potpisuju - Nevena Buča iz "Frajli", "Drvomusic" & Bojana Mumović, kao i "Funky Business".

Podsjetimo, bend "The Frajle", osnovan u Novom Sadu 2009. godine, u početku je bio kao ženski kvartet. Danas funkcionišu kao trio - rodjene sestre Nevena i Jelena Buča i Nataša Mihajlović, dok je Marija Mirković 2021. napustila grupu.

Veoma popularni sastav stvara originalnu muziku i snima obrade velikih domaćih hitova, u žanru pop, džez, folk rok i sving muzike, i objavili su šest albuma.

Koncerte su imali na mnogim scenama Srbije, a u Beogradu su rasprodali nekoliko puta Sava centar, bivši Dom sindikata (sadašnja Mts Dvorana), kao i upravo Centar za kulturu "Vlada Divljan".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije