Muzika

Preminula Višnja Korbar

Preminula Višnja Korbar
Foto: Zarko Basic/PIXSELL | Preminula Višnja Korbar

U Zagrebu je u 81. godini preminula Višnja Korbar, pjevačica vrlo popularna 60-ih i 70-ih godina, javlja portal zagorje.com, a vijest o smrti potvrdio je njen dugogodišnji prijatelj, novinar i publicist Željko Slunjski.

Korbar je posljednje godine života provela u domu za starije i nemoćne osobe u Zagrebu. 

Rođena Krapinčanka s karijerom je započela 1960. godine skladbom "San ljetne noći". Bila je to prva Višnjina snimka za ondašnji Radio Zagreb, a nije trebalo dugo da je zapaze. Već 1966. zapjevala je u glasovitoj pariškoj Olympiji, a tamo su joj nudili nastavak karijere u Francuskoj. Ipak, nije htjela napustiti Zagreb. 

Ugledni muzičar Miljenko Prohaska 1970. godine na Opatijskom festivalu zaključio je kako je Korbar jedna od rijetkih pjevačica koja sve može dobro otpjevati - i šlager, šansonu, zagorsku i slavonsku pjesmu, pa sve do onoga što graniči s jazzom. Tada je u alternaciji sa Zdenkom Kovačiček pjevala njegovu pjesmu "Zbog jedne davne melodije".

Višnja Korbar bila je ikona kajkavske popevke, pjevačica s najviše nastupa na tamošnjoj festivalskoj pozornici. Iza nje je četrdesetak popevki, među kojima i nekolicina evergreena kao što su "Šala bila, šala bu", "Pri veseloj Zagorki", "Tancaj, tancaj" i dr.

(24sata)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije