Muzika

Preminuo Goran Redžepi, bubnjar bendova Vampiri i Familija

Preminuo Goran Redžepi, bubnjar bendova Vampiri i Familija
Foto: Facebook | Preminuo Goran Redžepi, bubnjar bendova Vampiri i Familija

Goran Redžepi - Gedža, bubnjar bendova "Vampiri" i "Familija" preminuo je 02. januara u Beogradu, prenosi Hardwired magazine.

Goran Redžepi je bio jedan od osnivača benda Vampiri sa kojima je, kao bubnjar, snimio tri albuma – "Rama-Lama-Ding-Dong" (1991), "Tačno u ponoć" (1991) i "Be-Be" (1992) i bio u postavi do prvog raspada koji se desio 1993. godine, prenosi ovaj muzički magazin.

Nakon toga, 1994. godine zajedno sa Pejom, Deksijem, Vasom i Lukom (ex-U škripcu) osniva bend Familija sa kojima iste godine snima čuveni album "Narodno pozorište".

Nakon raspada Familije, snima svoj solo album pod imenom "Kad budem mršav i beo" koji je 2000. godine izašao za ITMM.

Nakon toga, Gedža pjeva prateće vokale na prvom albumu benda The Dibidus kojima se kasnije pridružuje za bubnjem, a posljednji studijski uradak je bio sa bendom Peja i Zmajevo Gnezdo 2016. godine.

 

Osim karijere u muzici, ostvario se i kao producent brojnih TV emisija, ali i kao veliki ekološki borac.

Početkom 2000-ih bio je autor emisije o ekstremnim sportovima na BK televiziji, a proteklih godina mnogo vremena posvetio je podizanju svijesti o ekologiji i problemima vezanim za zaštitu životne sredine u Srbiji.

Zbog toga je započeo TV serijal Recycle Bin Eco Guerilla, u kojem su obrađivane brojne ekološke teme. Bio je jedan od autora emisije Pogledaj oko sebe, koja je emitovana na televiziji N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije