Muzika

Preminuo Tigran Kalebota, bubnjar benda 'Psihomodo Pop'

Preminuo Tigran Kalebota, bubnjar benda 'Psihomodo Pop'
Foto: N.N. | Preminuo Tigran Kalebota, bubnjar benda "Psihomodo Pop"

Juče je u 54. godini iznenada i prerano preminuo muzičar Tigran Kalebota – Tigi, bubnjar i jedan od osnivača grupe "Psihomodo Pop".

Tigran je zajedno s Davorom Gobcem, Smiljanom Paradišom Šparkom, Nevenom Kepeskim i Brankom Banjeglavom 1982. godine formirao "Psihomodo Pop", piše blic.rs.

Prvi album "Godina zmaja" su objavili 1988. godine za Jugoton, u postavi u koju su u međuvremenu umesto Kepeskog i Banjeglava došli Vlatko Ćavar Brada i Saša Novak Radulović.

Do danas je Tigran sa "Psihomodom", koji su od 1995. uz njega činili Gobac, Šparka, Brada i Jurij Novoselić Kuzma, snimio trinaest albuma, većinu za Jugoton / Croatia Records, a od 2014. objavljuju za Dallas Records.

Poslednji studijski album "Ćiribu ćiriba" objavljen je prije tri godine uz obostrano prihvatanje publike i kritike. Bendu je donio pet Porina uključujući i onaj za album godine.

Prije par nedjelja Psihomodo su objavili i CD/DVD "Live Unpljugd 2 Gavella", a prerani Tigranov odlazak je došao u trenutku kada su snimali pjesme za novo izdanje i pripremali 30. godišnjicu izlaska albuma "Godina zmaja".

Od 1985. do 1996. godine Tigran je radio kao ton majstor na HTV-u, da bi se nakon što je otišao sa televizije u potpunosti posvetio bendu u kome je, između ostalog, bio zadužen za produkciju i snimanje video spotova.

Kolege, saradnici i prijatelji će pamtiti Tigrana kao sjajnog bubnjara, čovjeka koji je uvijek bio vedar, nasmijan i spreman da pomogne kome god je od kolega to trebalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije