Muzika

Preminuo italijanski džez pijanista Adriano Urso

Preminuo italijanski džez pijanista Adriano Urso
Foto: Printscreen YouTube | Preminuo italijanski džez pijanista Adriano Urso

Adriano Urso pijanista iz Rima, veoma poznat u krugovima ljubitelja džez muzike, preminuo je od srčanog udara, piše dnevni list “Il Koriere dela sera”.

Neobično u ovom gubitku i u vrijeme kada su dnevne žrtve virusa korona stotine Italijana, je da je Urso, muzičar sa diplomom prestižnog konzervatorija “Virdžilio”, ostao bez posla upravo zbog pandemije virusa korona. Tako je i on, na indirektan način, žrtva korona virusa.

Da bi zaradio za život ovaj mladi pijanista (40 godina) je počeo da radi kao "rajder". Tako u Italiji zovu one koji raznose hranu po kućama, na biciklu, motoru ili autom. To je posao koji je porocvjetao od kako je na snazi vanredno stanje zbog pandemije korona virusa.

Naime barovi i restorani, picerije i poslasticarnice imaju ograničeno radno vreme do 18 sati, a nakon toga mogu samo da ispručuju hranu na kućnu adresu.

Umjetnik je upravo to radio za dansku onlajn kompaniju “Džast it”, raznosio je svojim autom narudžbine.

Kako piše list, njegov automobil se zaustavio prilikom dostave, Urso je pokušao da uz pomoć prolaznika pokrene auto kada je iznenada pao mrtav.

Italijansko udruženje muzičara “Il Mondo del dzez” (Svet Dzeza) je povodom iznenadne smrti svoga člana napisalo kako njegovom smrću svijet muzike gubi neprikosnoven autoritet u domenu džez muzike”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije