Muzika

Preminuo muzičar Milorad Mića Nikolić

Preminuo muzičar Milorad Mića Nikolić
Foto: Ilustracija | Preminuo muzičar Milorad Mića Nikolić

BEOGRAD - Kompozitor, instrumentalista, aranžer i pjevač narodne muzike Milorad Mića Nikolić (60) preminuo je u srijedu u Beogradu poslije kratke i teške bolesti. Bolovao je od karcinoma pluća, koji, nažalost, nije uspio da pobijedi. Bio je i težak srčani bolesnik.

Mića je rođen 21. aprila 1958. u Šapcu, bio je prvi solista orguljaš u Evropi i autor mnogih pjesama, a među najpoznatijima su "Lepotica grada" (Šaban Šaulić), "Kako mi nedostaješ" (Haris Džinović), "Ti, ona i ja" (Snežana Đurišić), "Srećo moja, moje zlato" (Vida Pavlović)...

Bio je tri godine u braku sa pjevačicom Vericom Šerifović, za koju je takođe napisao nekoliko pjesama, kao i za njenu kćerku Mariju. Malo je poznato da je ovaj muzičar autor nekoliko najvećih hitova evrovizijske pobjednice "Nije ljubav to", "Deo prošlosti" i "Sama i nervozna".

"Napustio nas je Mića Nikolić. Njegovim odlaskom naša muzika ostaje uskraćena za mnoge hitove koje je tako lako stvarao. Saosećam sa bolom mog prijatelja i saradnika Saše Nikolića", napisala je na Twitteru Marija Šerifović.

 (novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije