Muzika

Prijedorski pank rok bend "The Shejvers" objavio singl "Nestajem"

Prijedorski pank rok bend "The Shejvers" objavio singl "Nestajem"
Foto: N.N. | Prijedorski pank rok bend "The Shejvers" objavio singl "Nestajem"

Prijedorski pank rok bend "The Shejvers" objavio je novu pjesmu "Nestajem". Numera, za koju produkciju potpisuje Marko Medić, snimljena je prošle godine u "Manifest" studiju, a riječ je o petom singlu ovog prijedorskog benda.

"'Nestajem' je naša najnovija pjesma i ona opisuje emotivno stanje čovjeka koji nosi svoj životni ožiljak. On ga prati kroz život konstantno i vuče ka dnu, ali uprkos tome ta individua u glavi ima viziju svog savršenog svijeta u kojem pronalazi duhovni mir i utočište", istakao je Boris Jandrić, pjevač benda "The Shejvers".

Članovi benda dodaju da je pjesma nastala u jednom dahu, te da je svaki član uložio dio sebe u njeno stvaranje.

"Naš gitarista je došao na probu s idejom uvodnog rifa i svi smo se potrudili da je kompletiramo", ispričao je Jandrić.

"The Shejvers" dodaju da su nakon premijere dobili nekoliko komentara kako je pjesma tužna te da budi dosta emocija.

"U svakom slučaju iznijeli smo je baš onako iz srca. Na tekstovima najviše radim ja, dok muziku radi cijeli bend. Otprilike neko dođe s idejom na probu i onda se krene u stvaranje", dodao je Jandrić.

Za numeru "Nestajem" snimljen je i video-spot, a članovi benda ističu da im je cilj bio da zadrže svoj autentični pank stil.

"Stavili smo oglas dva dana prije snimanja na Facebook stranici benda i pozvali ljude da dođu na snimanje i ispalo je odlično. Kadrove za spot smo snimili za jedan dan i trebalo je još nekoliko dana za montažu. Inače, spotove nam radi Indir Merdanović, sjajni momak iz Novog Grada, koji nam je veliki prijatelj i bukvalno član benda", naglasio je Jandrić.

Članovi ove grupe ističu da je bilo nekoliko interesantnih anegdota tokom snimanja, ali da im je najzanimljivija bila činjenica da su se na snimanju spota pojavili i drugi muzičari iz drugačijih muzičkih žanrova, zbog čega su im beskrajno zahvalni.

Bend "The Shejvers" u narednom periodu planira da kompletira album kroz singlove.

"Ideja ima puno, samo ih treba oblikovati i doraditi. Dvije nove pjesme su već u procesu snimanja i trebalo bi uskoro da izađu, a vjerovatno i novi spot", istakli su "The Shejvers" .

Nakon promocije novog singla bend aktivno priprema nastupe, a prvi najavljeni će se održati već u petak u Prijedoru u klubu "Magic".

"Planiramo još mnogo nastupa, neki od gradova koje ćemo obići su Kostajnica i Novi Grad. Planiramo još mnogo svirki, mada je sve teže da izguramo autorsko stvaralaštvo na prostorima gdje živimo. Nije da se nešto žalimo, ali to su, nažalost, činjenice", naglasio je Jandrić.

 "The Shejvers", pored Jandrića, čine basista Predrag Stikovac, gitaristi Mario Rujević i Marko Medić, te bubnjar Nikola Vicković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije