Muzika

Prijedorski pank-rok sastav "The Shejvers" predstavio "Moj svijet"

Prijedorski pank-rok sastav "The Shejvers" predstavio "Moj svijet"
Foto: N.N. | Prijedorski pank-rok sastav "The Shejvers" predstavio "Moj svijet"

Prijedorski pank-rok bend "The Shejvers" objavio je novi singl i video-spot pod nazivom "Moj svijet", koji je svojevrsni nastavak prethodne numere "Nestajem", koju je ovaj bend objavio nedavno.

Frontmen prijedorskog sastava Boris Jandrić ističe da je bend došao na ovu ideju jer smatraju da nisu uspjeli publici reći sve što su željeli u samo jednom singlu.

"Jednostavno nismo uspjeli sve reći u toj pjesmi pa smo odlučili da tekst nastavimo kroz novu pjesmu 'Moj svijet'. Mislim da svako ko pogleda spot i scene s glavnim akterom može pronaći i dio sebe kako kroz tekst tako i kroz scene spota i osjetiti poruku koju šaljemo", rekao je Jandrić.

Na ekranizaciji pjesme je radio Indir Merdanović, a članovi benda su istakli da s njim već odranije imaju odličnu saradnju, tako da je atmosfera na snimanju bila sjajna.

"Inače naš basista Stile je zadužen za osmišljavanje scena i svega kreativnog što se tiče spotova, a moramo spomenuti i glavnog aktera spota Erika Murića, koji je sjajno odradio posao i jednostavno možemo reći da nije ni glumio - mi ga znamo kao takvog i u stvarnom životu. Čovjek je najstariji panker u državi, svirao je još daleke 1986. godine u jednom kultnom prijedorskom pank bendu. Jednostavno željeli smo autentično i to smo i dobili", dodao je Jandrić.

Frontmen prijedorskog sastava ističe da se tokom snimanja video-spota desilo nekoliko interesantnih anegdota, koje će bend "The Shejvers" pamtiti.

"Bilo je raznih anegdota tokom snimanja. Prvo, radili smo spot rano ujutro, a Stile basista je došao direktno iz treće smjene na snimanje. Ruja gitarista je noć prije svirao sa drugim bendom u Tesliću, pa je i on došao sa svirke uz možda sat vremena odmora. Tokom snimanja napravili smo manju štetu na inventaru, ali prijatelj koji nam je ustupio prostoriju nije zamjerio", prisjeća se Jandrić.

"The Shejvers" ističu da je numera "Moj svijet" već naišla na sjajan prijem, kako kritike i kolega muzičara, tako i slušalaca, a što se tiče narednih pjesama bend već ih ima nekoliko koje će biti prezentovane u istom maniru.

"Taj neki pank-rok je stil kojem težimo, naravno trudimo se biti raznovrsni i čini nam se i da uspijevamo u tome. Imamo snimljenih još nekoliko pjesama koje se još malo dorađuju pa će i one ugledati svjetlo dana, a sve u cilju izbacivanja prvog albuma, na kojem će biti 12 pjesama", dodao je Jandrić.

Nakon premijernog predstavljanja pjesme "Moj svijet" bend "The Shejvers" najavljuje nekoliko nastupa, gdje će promovisati svoj autorski materijal.

"Imamo ugovoreno nekoliko nastupa u aprilu, a radimo i na tome da taj broj bude još veći. Vraćamo se u Kostajnicu nakon februara i sjajne svirke s bendom KOB, a nakon toga je u planu nastup u Prijedoru i svirka s bendom 'Ispad', kao i s još jednim bendom iz Slovenije. Ugovaramo još svirki, ali vidjećemo kad i gdje", istakao je Jandrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije