Muzika

Promovisan dupli CD: Oki i Boki napravili pjesme za svu djecu

Promovisan dupli CD: Oki i Boki napravili pjesme za svu djecu
Foto: N.N. | Promovisan dupli CD: Oki i Boki napravili pjesme za svu djecu

Muzička produkcija Radio-televizije Republike Srpske promovisala je duplo CD izdanje "Pesme za svu decu", iza kojeg stoje autori Bojan Ivković Boki i Nenad Okanović Oki.

Ovaj poznati muzički, glumački i voditeljski dvojac je istakao da je izdanje nastalo kao produkt dugogodišnje saradnje umjetnika i potrebe za stvaranjem muzičkog diska za djecu.

"Od kada Oki i ja radimo zajedno, a to je zadnjih pet godina, u svakom trenutku smo želeli da damo nešto što bi moglo da ostane kao neki muzički trag i vrednost. Muziku koju pravimo, pravimo autorizovanu za naše emisije, za naše pozorišne predstave i to je neko sabrano delo naših radova", rekao je Bojan Ivković Boki.

Sama promocija novog dvostrukog CD-a privukla je pažnju javnosti, a pjesmama su se najviše radovali najmlađi Banjalučani, koji su se okupili u velikom broju, te zajedno pjevali sa Bokijem i Okijem.

"Očigledno je da je to znak da je ljudima potrebno da se ponudi više kvalitetnog sadržaja. Dakle, oni žele nešto novo. Onoga trenutka kada smo počeli to da radimo na jedan kvalitetan način, želeli smo da stavimo jedan teg na onaj drugi tas i da polako taj tas počne da preliva", zaključio je Ivković.

Autor ovog izdanja je najavio da će i u narednom serijalu kviza "Nauči se, čovječe!" muzičku ljestvicu podići na jedan viši nivo.

"U ova dva diska stavili smo zaista sve ono što je bitno da današnji klinci znaju. Dakle, ako se govori o plesu, kako se zaista svira tango, kako se on pleše. Ništa nije uzeto sa strane ili urađeno na neki drugi način, tako da mislim da je to nešto što bi u narednom periodu trebalo da bude povod za razmišljanje da lestvicu podignemo na još veći nivo", naglasio je Ivković.

Njegov kolega Nenad Okanović Oki ističe da je promocija protekla jako dobro te da su se mališani odlično zabavljali uz ove pjesme.

"Deca su skakala i igrala i to je primer da deca osećaju kvalitet, samo ga nemaju dovoljno u ponudi. Ne treba govoriti ovo ne valja ili ovo valja, nego treba dati bolju ponudu deci", istakao je Okanović.

On je dodao da je osnovni temelj novog diska autorska muzika koja je svjetskog kvaliteta.

"Za Bokija verovatno dosta ljudi i ne zna da je on proglašen prošle godine među pet džez perkusionista sveta, tako da na ovom disku imamo top svetske muzičare i ovo je jedan kvalitet koji smo ponudili i deci i drago nam je da su ga deca prihvatila ovako lepo", zaključio je Okanović.

Promocija CD-ova, koji nose nazive "Pleši sa nama" i "Pevaj sa nama", održana je danas uz prisustvo brojnih mališana u Gospodskoj ulici u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije