Muzika

Promovišu muziku, ali i ljepote regiona

Promovišu muziku, ali i ljepote regiona
Foto: N.N. | Promovišu muziku, ali i ljepote regiona

Simbiozom dvije naizgled nespojive melodije, violinistkinja Verica Čuljković i DJ Danilo Radusinović, nakon više od deceniju izučavanja, rada i usklađivanja najnježnijih tonova violine i ritmične moderne elektronske muzike, pokoravaju crnogorsku, ali i regionalnu muzičku scenu. Brat i sestra, s prepoznatim talentom još od najmlađih godina, svoj potencijal su odlučili da spoje i usmjere ka jednom potpuno novom i nesvakidašnjem stilu kod nas, a cilj njihovog djelovanja i stvaranja numera jeste prikazivanje ljepota cijelog regiona. Trenutno jedini umjetnici u Crnoj Gori koji stvaraju ovakvu muziku, na tu ideju su došli spontano i slučajno.

"Nakon dugog samostalnog rada Verica je došla na ideju da spojimo naša interesovanja. Ona je i prethodno bila upućena u takav rad i spoj, a nakon njenog prijedloga i samo jednog zajedničkog nastupa naše perfektno razumijevanje, vježba i improvizovanje na sceni rezultirali su oduševljenošću publike. Od tada imamo konstantne angažmane", rekao je Radusinović.

Njihov cilj jeste da se ovakav stil muzike i djelovanje proširi izvan granica Crne Gore, a svojim numerama i melodijom žele da prikažu ljepotu cijelog regiona.

"Pripremamo brojne numere koje će svojim spotovima prikazivati ljepotu svega što nas okružuje. Najviše se bavimo deep house i oriental muzikom, a ko god nas čuje ne može da sakrije oduševljenje. Svoju muziku uvijek izvodimo uživo, tako da naša unikatna izvođenja nailaze na veliki odjek, naročito zahvaljujući društvenim mrežama, ovo je nešto novo i ljudima se to sviđa jer je specifično", objasnio je Radusinović za "Nezavisne".

Za svoje nastupe uvijek biraju neobične lokacije, a samo neke od njih su vrhovi planina, brodovi, poluostrva i slično.

"Svojim numerama pravimo put za buduće generacije koje će željeti da se bave elektronskom muzikom u cijelom regionu. Želja nam je da posjetimo sve značajne, ali i neobične lokacije zemalja u regionu, koje ćemo dodatno obilježiti svojim coverima uz svu potrebnu tehnologiju kao što su dronovi. To je naša karta za svijet", izjavio je Radusinović.

On dalje objašnjava da ovakav rad nije jednostavan i da zahtijeva mnogo vremena i posvećenosti jer jedan dio mora da se spremi unaprijed za nastup, dok jedan dio uvijek ide uz improvizaciju ili njihov lični osjećaj i prilagođavanje.

"Vjerovatno veliku ulogu u ovome igra to što smo brat i sestra. Želimo da sarađujemo s regionalnim muzičarima svih žanrova, jer zaista mislimo da možemo sve uklopiti. Takođe, neki naš cilj je i saradnja s poznatim Ilkanom Gunucem", zaključio je Radusinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije