Muzika

Provokativne pjesme za mlađu publiku

Provokativne pjesme za mlađu publiku
Foto: N.N. | Provokativne pjesme za mlađu publiku

Album pod nazivom "Konstatacije jedne mačke" Zdenke Kovačiček pun je provokativnih pjesama, koje će oduševiti i zainteresovati i mlađu populaciju.

To je dugoočekivani album hrvatske prve dame džez-roka, s razlogom dugoočekivani, a nedavno je konačno predstavljen publici kao njen prvi solo album od 2004. godine. Novo izdanje jedinstvene dive najavljivano je u nekoliko etapa. Prvu etapu obilježila je pjesma "Jutarnja frka", nasljednica pjesme "Frka" iz 1981. godine koja je oživljena 2017. od strane elektropop dvojca "Nipplepeople".

Pripremanje terena za veličanstveni album nastavilo se singlom "Pozitivan primjerak" u kojem je gostovala Remi iz "Elementala", a zatim je uslijedio singl zavodljivog latinoameričkog ritma "Adut". Potom je na red došao moćni rok-soul singl "Love, Love, Love", koji je premijerno predstavljen na "Dori" 2020. godine. Pjesma se plasirala na visoko peto mjesto prema glasovima publike te na šesto mjesto u sveukupnom poretku.

Vlasnica jednog od najupečatljivijih vokala na ovim prostorima krajem prošle godine objavila je singl i prateći animirani video-spot "Konstatacije jedne mačke" po kojem je i nazvan album.

Početak 2021. godine obilježio je ipak aktuelni singl "Jaka", koji je začinio neponovljivi Davor Gobac. Pored navedenih pjesama, na izdanju će biti još šest pjesama: "Stare fore", "Nova ja", "Hoćeš li se sa mnom", "Kost", "Nisam dobra sa zbogom" i "Tvoje usne", u kojoj gostuje Matija Cvek.

Zdenka Kovačiček ističe kako je album upravo onakav kakav je željela zahvaljujući podršci koju je imala.

"Prije svega zahvaljujući diskografskoj kući 'Dancing Bear' dobili smo priliku za ostvarenje ovog odličnog projekta i na tome im jedno ogromno hvala! Ponovna suradnja poslije 15 godina s tvorcem mog najvećeg hita Markom Tomasovićem urodila je ovim posebnim i drugačijim albumom. S vrhunskim autorskim timom koji su činili Marko Tomasović, Daniela Borovnjak, Hrvoje Grčević, aranžer i producent, kao i moji specijalni gosti Davor Gobac, Remi, Matija Cvek, Damir Šimić, Vatroslav Šego i moj fenomenalni 'Greenhouse Blues Band' kreirali su album upravo takav kakav sam željela", izjavila je Zdenka Kovačiček.

Sve u svemu, riječ je o albumu koji neće prigrliti isključivo džez, bluz i rok obožavaoci, već o albumu koji je namijenjen svima koji vole lijepim melodijama zasladiti život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije