Muzika

Psihomodo Pop, Ničim Izazvan i Eho Radar pozivaju na "Nektar Garden Fest"

Psihomodo Pop, Ničim Izazvan i Eho Radar pozivaju na "Nektar Garden Fest"
Foto: N.N. | Psihomodo Pop, Ničim Izazvan i Eho Radar pozivaju na "Nektar Garden Fest"

Treći po redu "Nektar Garden Fest" u Prijedoru održaće se 30. juna i 1. jula.

Na velikoj bini Ljetne bašte u srcu grada i ove godine čekaju vas brojni izvođači i najzvučnija domaća i regionalna imena.

Publika na "Nektar Garden Festu" će 30. juna moći da uživa u hitovima kultne zagrebačke grupe Psihomodo Pop, koja ove godine slavi 40 godina postojanja i rada.

Ova zagrebačka grupa nastala je 1983. godine, nakon raspada kultne punk rock grupe "Klinska Pomora" iz koje dolazi pjevač Gobac.

On se tada pridružuje legendarnoj underground grupi "Neron", koja nakon njegovog dolaska mijenja ime u Psihomodo Pop.

O beskompromisnim, na neki način vječnim dječacima i o tome šta je sve stalo u njihovih 40 godina puno ćemo saznati iz dokumentarnog filma koji priprema Radislav Jovanov Gonzo upravo povodom velikih 40.

Gobac i ekipa pripremaju i monografiju u čast svih nezaboravnih trenutaka, čak četiri do sad nikad objavljena live albuma i ono najvažnije – novi album.

Čini se da tajna te energije i dugovječnosti najviše leži u njegovom vječno mladom frontmenu, Davoru Gobcu, koji ni u svojoj 59. godini ne pokazuje nikakve znakove posustajanja.

"Imamo dobru energiju na bini i mislim da je to jedan od razloga zašto i dalje sviramo", izjavio je Gobac.

"Draga publiko, dođite na 'Nektar Garden Fest' u Prijedoru, sviraćemo rock’n’roll", naglasio je Gobac.

Na "Nektar Garden Festu" druge večeri, 1. jula nastupiće bend "Ničim Izazvan" iz Srbije, koji je nedavno izbacio četvrti studijski album "Idu godine".

Dobitnici MTV nagrade i predvodnici moderne balkanske pop-rock scene prošle godine obilježili su deset godina rada, a Bojan Gluvajić frontmen grupe obećava sjajnu svirku nezaboravnim koncertom u Ljetnoj bašti.

"Dugo nismo svirali u Prijedoru, mnogo se toga promijenilo u bendu, ali ono što je najbitnije tu će biti dobro poznati hitovi i energija grupe 'Ničim Izazvan'", poručio je Gluvajić, koji poziva publiku iz Prijedora i okruženja da dođu na "Nektar Garden Fest".

Prijedorski alternativni sastav "Eho radar" nastupiće kao predgrupa u subotu 1. jula, na trećem po redu "Nektar Garden Festu".

Gitarista benda Nikola Grab ističe da je velika stvar svirati na velikom festivalu, posebno u svom gradu.

 "Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo svirati na 'Nektar Garden Festu'. To je odlična prilika da nas ljudu čuju na velikoj bini gdje će biti vrhunski zvuk kojem mi težimo. Nadamo se da će biti mnogo ljudi u Ljetnoj bašti i da će biti super provod", ističe Grab.

"Pored naše energije i pjesama koje smo objavili, publici ćemo predstaviti i nove članove benda", dodao je Grab.

Podsjećamo, prve večeri festivala 30. juna nastupaju Dr Nele Karajlić, Psihomodo Pop, Brkovi i bend Sinhro. Druge večeri, na bini Ljetne bašte Prijedor, 1. jula nastupiće Bajaga i Instruktori, Neno Belan & Fiumens, Ničim Izazvan i Eho Radar.

Ulaznice možete pronaći u prodaji na Gigstix.ba po cijeni od 35 KM za dvodnevne i 20 KM za jednodnevne.

Za više informacija pratite www.gardenfest.net, kao i Facebook i Instagram stranice festivala.

Okupite ekipu, posjetite "Nektar Garden Fest" u Prijedoru i doživite najbolje momente vašeg ljeta. Zakorači u baštu najboljeg ljetnog provoda!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije