Muzika

Publika u Sarajevu plesala do jutra uz DJ Solomuna

Publika u Sarajevu plesala do jutra uz DJ Solomuna
Foto: nezavisne.com | Publika u Sarajevu plesala do jutra uz DJ Solomuna

Ni posljednjeg dana 25. Sarajevo Film Festivala u glavnom gradu BiH nije nedostajalo dobre zabave za koju se pobrinuo svjetski poznati DJ Solomun.

Danima se najavljivao njegov nastup u jezgri Sarajeva, gdje je brojnoj publici priredio noć za pamćenje.

Ni kiša koja je pala ljubiteljima elektronske muzike u Sarajevu nije smetala da uz popularnog DJ-a i njegov specifični zvuk uživaju do ranih jutarnjih sati.

Solomun je na binu Vječne vatre izašao u 23:30 sati, a njegova muzika odjekivala je ulicama Sarajeva do 2:30 sati ujutro.

Nakon toga dobra zabava "preselila" se u Dom mladih, gdje je svjetski poznati Travničanin od 3:30 preuzeo miksetu, a do tada su atmosferu zagrijavali brojni drugi DJ-jevi.

Bez imalo predaha, publika je plesala u jednakom ritmu do samog kraja nastupa.

Ovo je četvrti dolazak Mladena Solomuna u Sarajevo, do sada su realizovana tri događaja, od 2015. do 2017. godine

Sama realizacija ideje počela je 2015. godine kada je popularni DJ odlučio po prvi put posjetiti Sarajevo. Kompletan projekat je zasnovan na humanitarnoj ideji na osnovu koje se Mladen Solomun odriče honorara i zarađeni novac od ulaznica za događaj se investira u dobrotvorne svrhe.

Pomno se biraju lokacije za njegov nastup i to je dio njegovog globalnog autorskog potpisa.

Odricanjem od honorara u humanitarne svrhe, u saradnji sa lokalnim organizatorima svake godine realizuje akcije podrške lokalnim udruženjima, omladinskim centrima, dječijim domovima i Sigurnoj kući u Sarajevu kojoj će i ove godine biti usmjerena sredstva za revitalizaciju od prihoda sponzorstva u iznosu od 30.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije