Muzika

Publika uživala u koncertu kvinteta Vladimira Tubića

Publika uživala u koncertu kvinteta Vladimira Tubića
Foto: Srna | Publika uživala u koncertu kvinteta Vladimira Tubića

BANJALUKA - Gitarista Vladimir Tubić i njegov kvintet nastupili su večeras na Šestom festivalu džez muzike "Intajm džez fest" u Banjaluci.

Zajedno sa Tubićem u Banskom dvoru nastupili su Maks Kočetov /saksofon/, Stevan Milijanović /klavijature/, Branko Vučetina /bas/ i Aleksa Milijanović /bubnjevi/.

Specijalni gost na koncertu bio je Aleksandar Mihić, gitarista iz Banjaluke.

Na repertoaru su se našle autorske kompozicije sa Tubićevog instrumentalnog albuma "Half step ap", ali i autorske kompozicije članova kvinteta, te obrade poznatih džez standarda u modernijem fanki - džez aranžmanu.

Tubić je istakao da je presrećan što se u Banjaluci održava jedan ovakav festival, istakavši da je ovo njegov prvi nastup na "Intajm džez festivalu".

"Ovo je prava stvar. To što je /direktor Banskog dvora/ Mladen Matović uradio za Banjaluku je neviđeno. Što se mene tiče, taj čovjek je na čelu kulturnog života Banjaluke, ne samo zbog ovog festivala, već zbog impozantnog broja događaja koji se svakodnevno održavaju u Banskom dvoru", rekao je Tubić.

Tubić je svoje prvo gitarsko takmičenje osvaja već sa 16 godina, a zatim slijedi bogato muzičko putovanje protkano učenjem i istraživanjem muzike u nekim najprestižnijih institucija za muzičku edukaciju, saopšteno je iz Kulturnog centra Banski dvor.

Kočetov je istakao da je Tubića upoznao prije pet godina i da su zajedno svirali u bendu dok je još bio student, a onda ga je pozvao da svira njegovu autorsku muziku.

"On je veliki talenat, njegova muzika je jako lepa. Vladimir će uskoro objaviti i novi album, znam da radi na tome, tako da biće nastupa. Banjaluka treba da bude ponosna što ima ovakvog čoveka", rekao je Kočetov.

On je pohvalio organizatore "Intajm džez festivala", te podsjetio da je u Banjaluci nastupao već nekoliko puta.

"Imao sam solistički koncert sa svojim kvartetom, nastupao sam i sa Beti Đorđević, Lenom Kovačević, bio sam član nekih sastava koji su gostovali na prošlogodišnjim festivalima i gledajući ovaj bekbord na kojem pišu imena Tonija Lakatoša, Vite Đordana, ovaj festival raste iz godinu u godinu", rekao je Kočetov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije