Muzika

R. Keli osuđen na 30 godina zatvora, kraj popularnosti američke zvijezde

R. Keli osuđen na 30 godina zatvora, kraj popularnosti američke zvijezde
Foto: Tanjug/AP | R. Keli osuđen na 30 godina zatvora, kraj popularnosti američke zvijezde
Tanjug

Američka mužička zvijezda, pjevač, tekstopisac i producent R. Keli (Robert Silvester Keli) osuđen je danas u njujorškom sudu na 30 godina zatvora jer je iskoristio svoju medijsku popularnosti i slavu da mlade obožavateljke, među kojima veliki broj djevojčica, izlaže sistematskom seksualnom zlostavljanju.

Ovaj 55-godišnji pjevači i tekstopisac osuđen je prošle godine za reketiranje i seksualnu trgovinu na suđenju koje je prvi put dalo priliku oštećenima da se oglase jer su prije toga ignorisane samo zato što su Afroamerikanke, prenosi AP.

Sudija En Doneli optuženom je izrekla kaznu nakon što je saslušala svjedočenja nekoliko preživjelih žena koje su posvjedočile da je Kelijevo zlostavljanje ostavilo duboke tragove u njihovima životima.

"Ti si me primoravao da radim stvari koje su mi slomile duh. Bukvalno sam poželjela da umrem koliko sam se ništavno osjećala. Da li se sjećaš toga", upitala je jedna žrtva zlostavljanja direktno se obraćajući Keliju koji je sjedio sklopljenih ruku i oborenih očiju.

Ova rečenica označila je kraj popularnosti R. Kelija, mužičara koji je prodao milione albuma, koga su obožavali milioni fanova čak i nakon što su optužbe o njegovom nasilnom ponašanju prema mladim djevojkama počele da kruže u javnosti početkom devedesetih.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije