Muzika

Rajko Ostojić iz benda "Infuzija": Sve više se gubi smisao u postratnoj BiH

Rajko Ostojić iz benda "Infuzija": Sve više se gubi smisao u postratnoj BiH
Foto: N.N. | Rajko Ostojić iz benda "Infuzija" o novom singlu: Sve više se gubi smisao u postratnoj BiH

Bend "Infuzija" iz Bratunca objavio je novi singl i video-spot za pjesmu "Magle". Ovaj sastav je u kratkom roku privukao pažnju publike države i regiona, a najviše simpatija je pokupio zbog činjenice da je u pitanju porodični bend kojeg čine otac Rajko sa sinovima Mirkom i Đorđem. Za novu pjesmu otac i basista Rajko kaže da je pokušaj da se u četiri strofe i jednom refrenu dočara pad svih vrijednosti nakon krvavih ratnih dešavanja.

"Autor pjesme je naš dobar prijatelj iz Bratunca Dejan Živanović. Tema je potraga za izgubljenim smislom, koji sve više prestaje da postoji u postratnoj BiH... Doživljaj nekadašnje 'šarene' države kroz miris kestena na jesen, kad djeca polaze u školu. Odjednom se idilična slika pretvorila u nadrealni horor film, iz koga su obični smrtnici na ovaj ili onaj način izvukli deblji kraj. Refren vraća film na vrijeme mira, a završava se sa gustom maglom svega što nas izjeda", prenio je Ostojić riječi autora.

Bend nadahnuće za autorski rad pronalazi u svemu što ih okružuje, te ističu da to nikada nisu iste stvari.

"Najčešće pjevamo o ljubavi, jer ljubav najviše zaslužuje trud na svim poljima", zaključio je Ostojić i dodao da je pjesma nastala prije dvije godine i da je samo čekala pravog izvođača.

"Kad nam je Dejan ponudio pjesmu, jako mi se svidjela. Pomislio sam da samo glup čovjek može da je odbije i odmah smo krenuli u realizaciju. Dakle, tekst, muziku, snimanje, aranžman i produkciju je radio Dejan Živanović, Đole je bio za bubnjevima, Mirko na gitari, a meni je, osim bas gitare, pripala obaveza i čast za vokal u ovoj sjajnoj pjesmi. Takođe bih dodao da je Dejan pjevao prateće vokale i uključio se kao prateća gitara u nekim dijelovima pjesme", istakao je Ostojić.

Za ekranizaciju pjesme bio je zadužen Indir Merdanović, koji je ovo ostvarenje snimio u prostorijama bivše fabrike "Incel" u Banjaluci.

"Indir je jedan od najboljih fotografa koje sam upoznao u Banjaluci. On je izabrao lokaciju pošto je pročitao tekst. Lokacija snimanja bio je 'Incel', zbog čije nam je sudbine žao. Njen izgled je predstavio temu pjesme", rekao je Ostojić.

Napomenuo je da se tokom snimanja desilo nekoliko anegdota, jer nisu imali adekvatan uređaj sa kojeg su mogli preslušavati pjesmu.

"Svi su nam uređaji zakazali sem jednog telefona, ali tu se Đole pobrinuo da ni taj telefon od bubnja ne čujemo tokom snimanja", prisjetio se kroz smijeh Rajko.

"Infuzija" je porodični bend i, kako otac sastava navodi, od početka se trudi da svojim sinovima kroz muziku prenese prave i zdrave ljudske vrijednosti.

"Rokenrol je trenutno najzdravija muzika, ali, nažalost, mnogi toga nisu svjesni. Usmjerio sam momke tamo gdje su sada. Naravno, stvar je ličnog izbora ko će kome biti uzor, ima tu sudbine i sredine u kojoj djeca žive... Mislim da bi moji momci bili dobar i kvalitetan uzor svima, a pogotovo potencijalnim mladim muzičarima", istakao je Ostojić.

Dodaje da je vođenje porodičnog benda veliki izazov, ali vrijedan svakog trenutka.

"Voditi bend poput našeg je ogromna odgovornost. Pored svih obaveza glavna je obaveza da od ove dvojice momaka napravim dobre i kvalitetne ljude, da ih zaštitim od uticaja svega lošeg što može muzička scena da im donese", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije