Muzika

Rammstein pod novim optužbama za seksualno zlostavljanje

Rammstein pod novim optužbama za seksualno zlostavljanje
Foto: Twitter / Printscreen | Rammstein pod novim optužbama za seksualno zlostavljanje

Nakon što je frontmen njemačkog industrial diva Rammsteina, Til Lindeman, optužen za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje većeg broja žena koje su posjećivale koncerte tog benda, sada su "Süddeutsche Zeitung" i "NDR" izvijestili o novim optužbama, ovaj put protiv klavijaturiste Kristiana "Flake" Lorenca. Dvije žene javile su se anonimno kako bi progovorile o svojim slučajevima.

Što se Lorenca tiče, jedna je žena ispričala događaj iz 2002. godine, kada je imala 17 godina. Rekla je da je prisustvovala davanju autograma za knjigu Tila Lindemana "Messer" u decembru 2002. Kasnije iste večeri, odvezla se s Lindemanom i Lorencom u njegovu seosku kuću u Brandenburgu.

Sjeća se da je popila dosta alkohola i legla na krevet u jednoj od soba na gornjem spratu. Navodi da je Lorenc tada legao pokraj nje. Iako nije izrazito rekla "ne", vjerovala je da je Lorenc morao biti svjestan koliko je alkohola popila.

Na sudu je potpisala izjavu pod zakletvom sa svojom pričom i predala dokumente koji potvrđuju njen iskaz, uključujući dnevničke zapise iz tog vremena. Novinarima "SZ-a" i "NDR-a" rekla je da je zbog toga godinama išla na terapiju.

Druga žena govorila je o navodnom incidentu iz 1996., kada je imala 22 godine. Nakon zabave i pića s bendom u hotelu, kaže da se probudila s Lorencom kako leži pored nje, s jakim bolom u stomaku.

Uprkos optužbama, Rammstein je rasprodao Olimpijski stadion u Berlinu jedva mjesec dana nakon što su se optužbe pojavile. Državni tužilac u Berlinu trenutno istražuje slučaj, a Lindeman još nije uhapšen niti optužen.

Lorencovi advokati odbacili su optužbe pozivajući se na privatnost i nedovoljno potkrijepljene činjenice. I Lorenc i Lindeman smatraće se nevinima dok im se ne dokaže krivica, ali, ove vijesti dovele su do protesta na nekoliko njihovih koncerata, prenosi "Muzika".

Rammstein 26. jula nastupa i u Beču na "Ernst Happel" stadionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije