Muzika

Raspisan konkurs za mlade muzičare "EKV: Tvoja pesma"

Raspisan konkurs za mlade muzičare "EKV: Tvoja pesma"
Foto: Arhiva | Raspisan konkurs za mlade muzičare "EKV: Tvoja pesma"

Na dan rođenja Milana Mladenovića, velikog rok muzičara, diskografska kuća Mascom i Tin Drum Music pokrenule su novi konkurs "EKV: Tvoja pesma", slaveći stvaralaštvo antologijske grupe "Ekaterina Velika".

Sinoć je rođendan značajnog rok pjesnika bio proslavljen i na dodjeli nagrada u okviru Zadužbine Milana Mladenovića, kada su novi laureati postali momci iz beogradske alternativne grupe "Dram".

Konkurs je raspisan juče, a cilj, i van tog takmičenja, je nastavljanje najljepše stvaralačke tradicije na tragu kreativnosti i umjetničkog potencijala.

Konkurs "EKV: Tvoja pesma" biće upriličen svake godine 1. oktobra.

Mascom i Tin Drum Music pozivaju sve umjetnike, koji u svom radu prepoznaju uticaje i bliskost s rukopisom grupe EKV, da se prijave, i već od četvrtka, 1. oktobra, pošalju svoje radove, dok će svi detalji, pravila konkursa, biti uskoro poznata javnosti, preko svih medija, društvenih mreža i muzičkih portala.

Dobitnik prve nagrade biće u mogućnosti da snimi kompletan album u studiju, dok će naredna četiri izabrana muzičara biti u prilici da snime singl u profesionalnom studiju.

Kompanija Mascom je prije nekoliko mjeseci pristupila formiranju fonda "Ostani kreativan" (Stay Creative) u saradnji sa britanskom izdavačkom kućom "The state51 Conspiracy".

Otvaranje konkursa EKV ima namjeru da pomogne muzičku kreativnost u novom poretku teške pandemije koja je zahvatila cijelu planetu, jer su umjetnici, posebno muzičari ostali bez osnovnih sredstava za život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije