Muzika

Reper osuđen na 12 godina zatvora

Reper osuđen na 12 godina zatvora
Foto: Instagram / Printscreen | Reper osuđen na 12 godina zatvora

Slavni francuski reper MHD, pravog imena Mohamed Sila, osuđen je na zatvor u trajanju od 12 godina zbog ubistva mladića 2018. godine u Parizu. Mladića je prvo udario automobil, a potom je napadnut i izboden.

Drugi optuženi, njih petorica, osuđeni su na između 10 i 18 godina zatvora, a preostalih troje je oslobođeno optužbi. Kako prenosi "The Guardian", svi optuženi su se izjasnili kao nevini te imaju 10 dana za žalbu.

MHD je takođe rekao da je nevin. 

"Od početka sam tvrdio da sam nevin u ovom slučaju i nastaviću tvrditi da sam nevin" rekao je.

Početkom jula 2018. crni je Mercedes naletio na Loika (18), a onda su ga pretukli i izboli nožem. MHD je rekao da nije bio na mjestu incidenta, ali se pojavio snimak stanovnika koji je sve snimao sa svog prozora. Kasnije je identifikovan reperov automobil.

Drugi su ga prepoznali po frizuri i trenirci brenda Puma, čiji je bio ambasador. Mercedes je pronađen dan nakon ubistva na parkingu, spaljen i napušten.

MHD-a su optužili za ubistvo i zatvorili 2019., a nakon godinu i po je pušten na slobodu. U međuvremenu je izdao novi album, navodi "24Sata". Tužilac je za njega tražio kaznu u trajanju od 18 godina, a za ostale optužene od 13-20 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije