Muzika

"Ritam nereda" predstavio novi singl: Nadamo se da novi naraštaji neće postati robovi

"Ritam nereda" predstavio novi singl: Nadamo se da novi naraštaji neće postati robovi
Foto: Marko Ristić | "Ritam nereda" predstavio novi singl: Nadamo se da novi naraštaji neće postati robovi

Kultni rokenrol sastav "Ritam nereda" objavio je novi singl i video-spot za pjesmu "Tuđe zastave". Momci iz ovog sastava, kojeg krase oštri stihovi i žestoki rifovi, ističu da su kroz sam video-spot opisali tematiku nove pjesme, te da poslije svih poraza nikad nema predaje.

"Snimali smo kod našeg producenta Dragana Alimpijevića Pika u studiju 'Road'. Već dugo smo robovi raznih stvari. Mi smo pokušali da prenesemo poruku da ako smo mi pogrešili i postali robovi, da se nadamo da novi naraštaji neće i da će se stvari promeniti nabolje", poručili su članovi "Nereda".

Muzičari ističu da je spot sniman na nekoliko različitih lokacija, među kojima su bivša "Azotara", kao i kod njihovih prijatelja iz "Studija Berar", koji su im ovog puta pomogli u tehničkoj realizaciji spota.

"Ritam nereda" je bend koji od svog početka gaji oštrinu i autentičnost, a muzičari smatraju da je upravo ovo formula da ostanu vjerni i dosljedni samima sebi u današnjem vremenu.

Članovi dodaju da bend trenutno nema potvrđene nastupe s ove strane Drine, ali da je ostavljena mogućnost organizovanja koncerta.

"Zasad nemamo nikakve potvrde za nastupe, ali uvek postoji mogućnost da nas publika tu vidi, jer mi zaista volimo da sviramo sa te strane Drine. Imamo potvrde za nekoliko festivala tokom leta, mada sve još nije objavljeno pa ne možemo pričati o tome", poručili su iz "Nereda".

Ističu da je nova pjesma "Tuđe zastave" samo jedna u nizu, te da će doći još novog materijala iz kuhinje "Ritma nereda".

"Naravno, mi polako ali sigurno radimo na novom materijalu. Snimili smo nekoliko pesama koje ćemo tokom ove godine objaviti u istoj formi kao i 'Tuđe zastave'. Album je realno očekivati pred sam kraj ove ili početkom iduće godine", poručili su muzičari.

"Ritam nereda" je jedan od najproduktivnijih i najbeskompromisnijih domaćih sastava svoje generacije, koji radi od 1987. godine. Sinonim su za glasnu, brzu, čvrstu i energičnu svirku, sa stilski ukrštenim pank, metal i hard kor zvukom. Kolekciju legendarnih pjesama kao što su "Put beznađa", "Crno je sve", "Ne", "10 godina", "Hiljade", "Sećanja", "Heroj" i mnoge druge publika će uvijek moći da čuje na njihovim nastupima.

Bend je svojom obimnom diskografijom, mnogobrojnim izdanjima i reizdanjima tokom 30 godina karijere uvijek imao veliku bazu obožavalaca i za balkanske uslove visoke tiraže, predstavljajući rijedak primjer autorski veoma plodnog sastava sa vrlo kultnim repertoarom. Iza sebe imaju osam studijskih albuma i tri live izdanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije