Muzika

Robert Werner, poznati pijanista dolazi na Treći austrijski bal

Robert Werner, poznati pijanista dolazi na Treći austrijski bal
Foto: N.N. | Robert Werner, svjetski poznati pijanista dolazi na Treći austrijski bal

Treći po redu Austrijski bal održaće se 08. juna 2019. godine u sarajevskoj Vijećnici, idealnom ambijentu za događaj koji kao kulturna tradicija postoji već više od 100 godina i koja prerasta u tradiciju i u našoj zemlji.

"Kao i prethodnih godina, publika će moći da uživa u muzici, plesu i nastupima vrhunskih umjetnika. Jedan od njih svakako je i Robert Werner, svjetski poznati pijanista koji u Sarajevo dolazi po treći put kako bi bio dio ovog gala događaja," izjavila je Zinaida Jamakosmanović, predsjednica udruženja Austrijski bal u BiH.

Werner je poznati austrijski pijanista, kompozitor, pjevač, pozorišni profesionalac, poznavalac muzike i strastveni zabavljač.

Klavir je počeo da uči od svog oca, a nastavio je sa školovanjem u Beču, gdje je postao fasciniran muzikom koju taj grad pruža, prije svega, operom i džezom. Tokom studija klavira u Bratislavi, polje interesovanja je proširio na različite muzičke stilove i žanrove, posebno džez, rok i pop muziku.

Pjevačku karijeru je započeo s operetskim repertoarom, a nastavio kao solista (kontra tenor) u Bečkoj državnoj operi, gdje je bio angažiran 25 godina.

Za to vrijeme, počeo je i da komponuje.

Оbjavio је više kompakt-diskova sa svojim djelima, među kojima su "Emotion (1995) i "Today, Tomorrow, Forever" (2010).

 Njegov opus uistinu je raznolik. Osim što komponuje, piše filmsku muziku, muziku za umjetničko klizanje (za Carolin Kostner, svjetsku prvakinju), a napisao je i mjuzikl "Grof Drakula " (2013).

Bilježi nastupe u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Italiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni  i Hercegovini, Grčkoj i Kini.

Vjerujemo kako ćete na Trećem austrijskom balu uživati u  virtuoznom, ekspresivnom i nadahnutom nastupu ovog svestranog umjetnika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije