Muzika

Rok verzija Halidovog hita "Sevdah da se dogodi"

Rok verzija Halidovog hita "Sevdah da se dogodi"
Foto: N.N. | Rok verzija Halidovog hita "Sevdah da se dogodi"

Dragana Kajtazović-Šenkovski obradila je veliki hit Halida Bešlića "Sevdah da se dogodi" sa njegovog albuma "Romanija" iz 2013. godine.

Skoro deset godina poslije, pjesma je dobila novo “ruho” rock balade uz Draganin specifičan i prepoznatljiv vokal, a objavljen je i spot za ovu numeru.

Videozapis je nastao u egzotičnom grčkom gradiću Peraia kod Soluna, a Kajtazović-Šenkovski je snimanje povjerila provjerenom profesionalcu i čovjeku čiji spotovi imaju posebnu magiju - Vedadu Jašareviću.

„Poslije Halida je teško bilo šta prepjevati, jer se radi o čovjeku izuzetno snažnog pečata i izuzetne interpretacije. Upravo zbog toga što je to nemoguće ponoviti, ja sam se odlučila za jedan stilski zaokret u kojem moj glas najbolje dolazi do izražaja. Gost na gitari u pjesmi je Igor Paspalj, koji je odsvirao raskošnu solo dionicu. Ovaj singl ujedno najavljuje i moj album koji će biti objavljen početkom iduće godine“, kaže Dragana Kajtazović-Šenkovski.

Draganina nova pjesma je dio aktuelnog projekta “Geronimo music”, u okviru kojeg je već objavljeno nekoliko singlova - Halida Bešlića i sastava “Fijaker”, “Crvene jabuke”, Željka Samardžića, Ibre Selmanovića, Alena Slavice, Mirzada Pervanića Migosa i rock grupe "Komuna"...

„Uskoro izlazi kompilacijski CD i ovaj spot je svojevrsna najava. Ovih dana očekujemo i spotove Baneta Mojičevića i Frane Bašića, a još je ostalo da spotove snime Amir Kazić Leo, Nina Kraljić i Siniša Vuco“, kaže Mirko Šenkovski Geronimo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije