Muzika

Rokenrol ima svoja pravila, stroga i nevidljiva

Rokenrol ima svoja pravila, stroga i nevidljiva
Foto: N.N. | Rokenrol ima svoja pravila, stroga i nevidljiva

​Novosadski bend "Josip A Lisac" objavio je novi video-spot za pjesmu "Sunny Room" kojim proslavlja 10 godina rada i postojanja na regionalnoj muzičkoj sceni. Gitarista i pjevač benda Vedran Ferizović ističe da nova numera govori o međuljudskim odnosima i o tome kako svako u životu ima svoju "sunčanu sobu".

"'Sunny Room' je pesma koja peva o međuljudskosti, o tome da svako ima svoju 'sunčanu sobu' i da je pitanje jedino da li je neko hoće, može i želi prihvatiti kao fakat, bez težnje da je menja i oblikuje prema svojoj 'sunčanoj sobi'. 'Sunny Room' bi se lako moglo menjati rečju 'verovanje'", rekao je Ferizović.

Muzičar dodaje da u ovom bendu prilično brzo rade na novim pjesmama i da se svi veoma dobro poznaju, tako da im nije potrebno mnogo vremena za nove numere.

"Tako je i ova pesma lagano i prirodno nastajala na probama sekcijskim i zajedničkim. Tekst je moj, kao i svi do sada, aranžman potpisuje ceo bend JAL, a produkciju i snimanje zvuka Vibor Sukara", istakao je Ferizović.

Pjesma "Sunny Room" dobila je i zanimljiv video-spot, koji je, po riječima muzičara, snimljen na nekoliko lokacija u Novom Sadu u produkciji "After Media" iz Novog Sada.

"Spot je snimljen i montiran, takođe za vrlo kratko vreme, veoma je lako kada svako radi svoj posao", zaključio je Ferizović.

Inače, sastav "Josip A Lisac" pjesme stvara na engleskom jeziku, a kako ističu iz benda, tačan razlog odabira ovog jezika ni njima nije poznat.

"Ne znam tačan razlog i povod zbog čega smo počeli stvarati na engleskom jeziku, ali definitivno ima veze i sa širenjem u dalje zemlje vanjezičkog podneblja, mada zasad samo radimo na tom 'engleskom' albumu i plan je da se završi sledeće godine", rekao je Ferizović.

Bend je novom pjesmom proslavio prvu deceniju postojanja koncertom u svom gradu, a kako muzičari ističu, sa ove distance ne bi mnogo toga mijenjali.

"Da, bend je proslavio 10 godina postojanja, jednim, biću neskroman, predivnim koncertom u 'Studiju M' u Novom Sadu. Možda bi sada iz ove pozicije promenio ime na samom početku, sviđa mi se ime 'Zoster', ali sam čuo da taj bend već postoji. Šalim se, naravno. Ne znam, ne bih menjao ništa, rokenrol ima svoja pravila, stroga i nevidljiva, nema preskakanja stepenica, iako se čini da je izvodljivo, uvek će te vratiti na preskočenu. Po težini: rudarstvo pa rokenrol", zaključio je Ferizović i dodao da nakon promocije nove pjesme imaju u planu i nekoliko nastupa pred publikom, a postoji i mogućnost za koncerte i u BiH.

"Ovaj početak jeseni je vrlo aktivan, promocija albuma, rođendan benda, svirke po Vojvodini... Imamo u planu do kraja godine Sarajevo i Mostar, a šuška se i o nastupima u Banjaluci i Prijedoru. Videćemo se već negde", istakao je Ferizović.

Ime benda

Publika koja prvi put čuje za ovaj bend, često postavlja pitanja o imenu. Kako ističu iz sastava "Josip A Lisac", ime je bilo klinački vic koji nema ništa uvredljivo.

"To je obavezno pitanje u svakom intervjuu. Klinački vic, ništa uvredljivo, igra reči, kojoj smo sve vreme stvaranja skloni. Moglo bi se povezati i sa Josip = (Tito) A Lisac. Ime je za 10 godina doživelo najveće moguće skraćenje u JAL", pojasnio je Vedran Ferizović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije