Muzika

Rokenrol zvuk i Zid smrti otvorili “5. Motorijadu” MK Istok

Rokenrol zvuk i Zid smrti otvorili “5. Motorijadu” MK Istok
Foto: Borislav Brezo | Rokenrol zvuk i Zid smrti otvorili “5. Motorijadu” MK Istok

Rokenrol spektakl u organizaciji “MK Istok” počeo je sinoć na platou ispred tvrđave Kastel.

Na otvaranju “5. Motorijade” publici u gradu na Vrbasu su se predstavili sastavi “KOB”, “Fjužna pruga” i “Death Saw” iz Srbije. Osim bogatog rokenrol programa okupljeni na platou ispred Kastela su mogli da uživaju i u raznim pratećim sadržajima, a najviše pažnje je privukao čuveni “Zid smrti”, kao i turističke vožnje kako bi se gosti iz regiona i Evrope što bolje upoznali sa Banjalukom i njenom okolinom.

Pred domaćom publikom prvi je nastupio sastav “KOB” iz Kostajnice. Grupa koja je dobro poznata ljubiteljima rokenrol zvuka je napravila sjajan uvod za početak prve večeri “5. Motorijade”, a frontmen ovog sastava, Vanja Cvijanović ističe da je veoma zadovoljan organizacijom i publikom.

 “Bilo je sjajno, momci iz “MK Istoka” su sjajni domaćini. Nije nam prvi put da sviramo za njih, ali smo prvi put na njihovoj motorijadi i sjajno smo dočekani. Svirka je odlično prošla”, rekao je Cvijanović.

Nakon sastava iz Kostajnice na binu izlazi “Fjužna Pruga” uz pratnju Rok okteta. Ovaj bend je tokom svog nastupa napravio spoj nespojivog čime je zadivio okupljene ispred Kastela.

“Organizacija je sjajna! “Fjužna pruga” je upotpunjena mini orkestrom. U pitanju je gudački orkestar od osam ljudi tako da to sada primamljivije i lepršavije zvuči. Takođe, repertoar je izmjenjen od našeg standardnog pa se nadam da se uživali”,  rekao je Dragan Moconja, gitarista benda “Fjužna pruga”. 

Posljednji sastav koji se predstavio publici bio je bend “Death Saw” iz Srbije na čijem čelu se nalazi legendarni pjevač Đorđe David.

 “Ovo je jedna vrlo civilizovana publika. Ja sam Titov pionir, i ja sam tako odgajan. Ja sam ona genracija koja pati na za Banjalukom na isti način kao što patim za Prijedorom, Jajcom, Ljubljanom i drugim gradovima. Ranije su bile neke stvari kojih više nema, i sa kojima moja generacija ne može nikako da se složi. Zbog toga smo uradili sve ono što je rokenrol bastion”, rekao je Đorđe David.

Rokenrol spektakl ispred Kastela se nastavlja i večeras, a pred publikom će nastupiti bendovi “Epilog” kao i tribute sastavi “Metallica” i “Iron Maiden”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije