Muzika

Sahranjen Marinko Rokvić

Sahranjen Marinko Rokvić
Foto: Pixsell | Sahranjen Marinko Rokvić

Pjevač narodne muzike Marinko Rokvić sahranjen je danas po podne na Bežanijskom groblju u prisustvu velikog broja poštovalaca, a posljednju počast legendarnom pjevaču došao je da oda i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je ispred Crkve Svetog Apostola Tome na Bežanijskom groblju čekao u redu sa ostalim građanima, noseći u ruci vijenac bijelog cvijeća, na kome piše "Od porodice Vučić".

Predsjednik je bio u društvu Bratislava Gašića, direktora BIA, a sahrani prisustvuje veliki broj veliki ličnosti iz kulturnog, javnog života, među kojima i predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Od Rokvića se opraštaju i brojne kolege muzičari.

Marinko Rokvić preminuo je 6. novembra u Beogradu, u 68. godini. Rođen je 27. januara 1954. godine u Koluniću, kod Bosanskog Petrovca. Prvu ploču snimio je 1974. godine.

Jedan od hitova koji su mu obilježili karijeru bio je "Zanela me svetla velikoga grada", nakon koga su došli "Snegovi beli opet veju" i "Da volim drugu ne mogu".

Rokvić je tokom karijere objavio 21 studijski album i stekao status jednoj od najboljih pjevača narodne muzike, a samo neki od njegovih hitova su: "Skitnica", "Svađalice moja mala", "Potražiću oči zelenije", "Polomio vetar grane", "Jedina moja", "Ti za ljubav nisi rođena", "Ljubav stara srce para".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije