Muzika

"Sarajevo International Guitar Festival" od 25. do 29. aprila

"Sarajevo International Guitar Festival" od 25. do 29. aprila
Foto: Ustupljena fotografija | "Sarajevo International Guitar Festival" od 25. do 29. aprila

SARAJEVO - Trinaesto izdanje "Sarajevo International Guitar Festivala" održaće se 25. do 29. aprila u Bošnjačkom institutu i Domu oružanih snaga BiH, a program tradicionalno obuhvata koncerte, internacionalno takmičenje i majstorske radionice.

Kako je saopšteno iz "Sarajevo International Guitar Festivala", ovogodišnji festival će posjetiti učesnici iz 17 zemalja, ali i oko 90 takmičara koji će se takmičiti u sedam starosnih kategorija.

"Sarajevskoj publici predstavit će se eminentna  imena iz svijeta gitarističke umjetnosti, koja za svoj rad redovito dobivaju afirmativne kritike i priznanja. Tako će festivalski koncertni podijum ugostiti Zorana Krajišnika 25. aprila, Kristinu Varlid 26. aprila, Judicael Peroja 27. aprila,  Juru Cerkovnika i Jaku Mihelača 28. aprila, te Luisa Alejandra Garciu 29. aprila", navode organizatori.

Početak svih koncertnih dešavanja zakazan je u 20 časova, a ulaz je besplatan.

"Takmičarska i edukativna komponenta čine jednako značajan segment organizacije festivala, što će potvrditi i učešće takmičara iz BiH, Hrvatske, Srbije, Rumunije, Austrije, Turske, Poljske, Crne Gore, Slovenije, Bugraske, Norveške, Njemačke, Francuske, Rusije, Nizozemske, Bolivije i Japana", saopštavaju organizatori.

Dodaju da će segment majstorskih radionica učesnicima festivala omogućiti rad sa istaknutim gitaristima, čija su imena dobro znana u svijetu klasične gitare.

"Polaznici radionica imati će priliku učiti od najboljih, poput Margarite Escarpe, Nene Munitića, Judicael Peroja, Slobodana Milivojevića, Zorana Krajišnika, Stefana Trifana, Luisa Alejandra Garcie, Petra Čulića, Danijela Cerovića, Kristine Varlid, Jure Cerkovnika, Aleksandera Svetea i Ajsegul Koce", zaključili su iz "Sarajevo International Guitar Festivala".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije