Muzika

Sarajevski "Peaky Blinders": "Helem Nejse" filmskim spotom najavljuje novi album

Sarajevski "Peaky Blinders": "Helem Nejse" filmskim spotom najavljuje novi album
Foto: Ustupljena fotografija | Sarejevski "Peaky Blinders": "Helem Nejse" filmskim spotom najavljuje novi album

SARAJEVO - Sarajevski muzički sastav i umjetnički kolektiv "Helem Nejse" danas je objavio video spot za pjesmu "Naštaćunaić", a riječ je o singlu koji ujedno najavljuje četvrti studijski album "Ozbiljna Zaebancija" sa 15 novih pjesama, čija je objava zakazana za 20. april.

"Inspirisana britanskom hit serijom 'Peaky Blinders', radnja spota vraća nas u Sarajevo između dva svjetska rata. 'Naštaćunaić' pjesma je o začaranom mladiću koji bezuspješno pokušava da se otrgne iz zmijskog zagrljaja mezimice zloglasne porodice Arnautalić", saopšteno je iz grupe "Helem Nejse".

Scenario i režiju spota potpisuje Admir Švrakić.

"Radnja spota se odvija u sarajevskim mahalama i smještena je u period između dva svjetska rata. Raditi epohu tog vremena je pored glumačkog, bio veliki kostimski i scenografski izazov. Zahvaljujući energiji cijele ekipe, nadam se da smo ispunili zadatak i da će se gledaocima dopasti", kazao je Švrakić.

Ovo je treći spot sa albuma "Ozbiljna Zaebancija" i dolazi nakon uspješnih singlova "Taiwan" i "Ruža" u duetu sa Amirom Medunjanin.

Čanovi grupe "Helem Nejse" nisu krili uzbuđenje nakon realizacije još jedne sjajne saradnje sa Švrakićem, nadajući se da će, kako kažu "Naštaćunaić biti odličan početak njihove nove muzičke epohe".

"Od reditelja smo imali samo jedan zahtjev, a to su dva: da dobijemo najteži mogući glumački zadatak i izuzetno dobro kostimsko riješenje koje će skrenuti pažnju sa  našeg očitog glumačkog antitalenta. Ipak, desilo se suprotno od toga, jer smo svi pokazali veoma zavidno glumačko umijeće i istinski uživali u cijelom procesu. Već smo dobili poziv da statiramo u novom filmu 'Peaky blindersa' koji sa snimanjem počinje u septembru. Presretni smo i jedva čekamo da sa publikom podijelimo ostatak albuma koji izlazi već u ovoj sedmici. Definitivno, naše najzrelije izdanje dosad", dodato je u saopštenju grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije