Muzika

Sassja snimila "I dalje"

Sassja snimila "I dalje"
Foto: N.N. | Sassja snimila "I dalje"

Tuzlanska reperka Sanela Halilović, poznatija kao Sassja, snimila je novu pjesmu pod nazivom "I dalje". Za novi singl Sassja je snimila i video-spot, čiji su kadrovi nastali u Tuzli.

"Evo nove pjesme i spota, javite komšijama. Hvala puno Elicku, Azri i Pozorištu mladih Tuzle za pomoć i društvo", poručila je Sassja.

Tekst i aranžman djelo su Sanele Josipović, dok je za muziku i mastering zaslužan Rok Kovač.

U spotu je ugostila talentovanu Melisu Činić Shzu, koja je regionalna prvakinja "Red Bull Dance Your Stylea". Riječ je o djevojci koja je prošle godine u Parizu osvojila publiku na velikom svjetskom finalu "Red Bull Dance Your Style".

Uz svježiji zvuk Sassje, harizmatična Shza pleše kroz Tuzlu i svojim pokretima podstiče sve prolaznike na ples.

Sassju je publika prvi put imala priliku čuti kada je, zajedno s popularnom Mirelom Priselac Remi iz Elementala odrepovala "Etikete". Ova mlada Tuzlanka nametnula se muzičkoj sceni sjajnim tekstovima s dub/reggae pozadinom, koja joj je obezbijedila mnogo nastupa na festivalima po cijeloj regiji.

Sassja se u novoj pjesmi dotiče i vremena u kome živimo, rodbine, koncerata, ali pjeva i o tome da ćemo svi doći na red "kad dođemo do popa". U jednom od intervjua koje je davala prošle godine govorila je da je za nju neko novo doba nastupilo kada je zagazila u 30. godinu.

"Sve je mnogo drugačije nego prije dvije-tri godine, u raznim sferama života. Od načina razmišljanja, rada, poslovanja, tehnologije pa tako i muzike. Jednostavno se desio taj neki okidač kada pravila koja su vrijedila prije dvije godine više apsolutno ne vrijede. Igrom slučaja, ja sam isto tako zaokružila neke ciljeve koje sam sebi zacrtala prije pet godina pa s novim poslovnima i privatnim ciljevima ulazim i u tu novonastalu eru", kazala je tada Sassja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije