Muzika

"Sea Dance" festival od 26. do 28. avgusta na Buljarici

"Sea Dance" festival od 26. do 28. avgusta na Buljarici
Foto: Ustupljena fotografija | "Sea Dance" festival od 26. do 28. avgusta na Buljarici

Organizatori "Sea Dance" festivala, čelnici Opštine Budva i premijer Crne Gore Dritan Abazović na juče održanom sastanku istakli su izuzetan značaj festivala za međunarodnu promociju turističke ponude Crne Gore, koji će ove godine biti održan od 26. do 28. avgusta.

"Vlada Crne Gore snažno podržava 'Sea Dance' festival, i u skladu s tim preduzima aktivnosti u cilju prevazilaženja problema sa kojima smo se suočili ove godine. Činjenica je da moramo naći dugoročni model saradnje kako bismo mogli da podržimo ne samo 'Sea Dance' već i druge festivale i organizatore događaja u Crnoj Gori", kazao je Abazović.

Milo Božović, potpredsjednik Opštine Budva, istakao je kako je održavanje "Sea Dance" festivala izuzetno važno za Opštinu Budva, produženje ljetnje sezone, ali i cijelu Crnu Goru.

"'Sea Dance' festival, kao najveći i najznačajniji festival ne samo u Crnoj Gori, već na čitavom Jadranu, ima velik značaj kako za privredu opštine Budva tako i za promociju destinacije plaže Buljarica i Crne Gore širom svijeta", naveo je Božović.

"Model dugoročne saradnje između Vlade i festivala će umnogome poboljšati kvalitet promocije istog, jer će dužina kampanje od devt do 12 mjeseci, naspram dva do tri mjeseca prije samog događaja kao što je to bio slučaj prethodnih godina, direktno uticati na značajan porast broja inostranih posjetilaca festivala koji svoja festivalska putovanja planiraju tokom zime. Stabilnost koju će 'Sea Dance' dobiti uspostavljanjem dugoročne saradnje sa Vladom Crne Gore neminovno će utjecati i na porast broja bina i izvođača i sveukupnu produkciju festivala", navodi se u saopštenju "Exita", pod čijim okriljem se održava i "Sea Dance" festival.

Dušan Kovačević, osnivač "Exita", naveo je da vjerujemo da će uspostavljanje dugoročne saradnje unaprijediti kvalitet festivala, kako u smislu promocije tako i sveukupne produkcije.

"Tako je, na primjer, u Srbiji, kada je potpisan dugogodišnji sporazum sa državom oko održavanja 'Exita', ovaj festival dobio neophodnu stabilnost koja je dovela do dvije titule za najbolji evropski festival, kao i rekordnog broja turista koji u Novom Sadu svake godine ostave od 15 do 20 miliona eura godišnje. Sigurni smo da će, uz dugoročnu podršku Vlade Crne Gore i sigurnost koju ta podrška donosi, buduća izdanja 'Sea Dance' festivala premašiti sva očekivanja", naveo je Kovačević.

Na ovogodišnjem izdanju "Sea Dance" festivala nastupiće neka od najznačajnijih muzičkih imena iz Evrope i regiona: predvodnice svjetske elektronske scene Nina Kraviz i Anfisa Letyago, neki od vodećih hitmakera današnjice Shouse i Mahmut Orhan, najtraženije muzičko ime Balkana Ana Đurić Konstrakta, pobjednici Evrovizije "Kalush Orchestra", jedan od najvećih regionalnih bendova posljednje decenije "Dubioza kolektiv", balkanska trap kraljica Senidah, kontroverzna Mimi Mercedez, rap senzacija Crni Cerak i mnogi drugi, a uskoro slijedi objava novih imena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije