Muzika

Sedmi Rok kamp za djevojčice ove godine u Beogradu

Sedmi Rok kamp za djevojčice ove godine u Beogradu
Foto: Pixnio | Sedmi Rok kamp za djevojčice ove godine u Beogradu

Tim Rok kampa za djevojčice otvorio je konkurs za novu generaciju rokerki. Sedmo izdanje kampa će se ove godine održati u Beogradu od 16. do 22. jula, a konkurs će biti otvoren do 11. juna.

SedRok kamp za djevojčice je neprofitni program namijenjen djevojčicama uzrasta od 11 do 14 godina iz svih dijelova Srbije koje se interesuju za rok muziku.

Tokom sedam dana kampa, učesnice će učiti osnove ili usavršavati sviranje električne gitare, bas gitare, bubnjeva ili klavijatura, kao i snimanja zvuka i koncertne produkcije.

Tokom kampa biće formirani bendovi koji će nastupiti na završnom koncertu u Beogradu.

Sa učesnicama će raditi tim od deset posvećenih mladih muzičarki koje su aktivne na domaćoj muzičkoj sceni.

Za učešće na kampu muzičko obrazovanje djevojčica nije presudno, kao ni posjedovanje sopstvenog instrumenta.

Potrebno je samo da djevojčica bude muzikalna i ima osjećaj za ritam, naglašavaju iz Kolektiva Femix koji organizuje ovaj program od 2017. godine.

Za sekciju muzičke produkcije mogu da se prijave djevojčice do 15 godina starosti, a takođe i one djevojčice koje su već učestvovale na Rok kampu za djevojčice.

Pored radionica instrumenata i zajedničkih probi, u program su uključene i radionice pjevanja, pisanja tekstova, komponovanja, kao i upoznavanja sa muzičkom i tehničkom opremom, prenosi "Danas".

Pored muzičkih radionica, u okviru kampa će se realizovati i niz radionica na teme poput samopouzdanja, scenskog nastupa, vještina komunikacije, kao i razgovora o iskustvima aktivnih muzičarki, ženskoj istoriji u muzici i muzičkom novinarstvu.

Više informacija o načinu prijavljivanja i formular nalazi se na sajtu Rok kampa za djevojčice i društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije