Muzika

Šestoro Kotorvarošana u završnici takmičenja "Ritam Evrope"

Šestoro Kotorvarošana u završnici takmičenja "Ritam Evrope"
Foto: Image by Nachrichten_muc from Pixabay | Šestoro Kotorvarošana u završnici takmičenja "Ritam Evrope"

KOTOR VAROŠ - Anđela Petrušić, Nikolina Pejić i Saša Žderić osigurali su nastup u završnici muzičkog festivala "Ritam Evrope" koji će u septembru biti održan u opštini Lopare.

Osim njih, opštinu Kotor Varoš će predstavljati i plesačice Lara Višnjić, Danka Đukić i Lara Andrijević.

Uz podršku lokalne uprave, u kotorvaroškoj kino-sali održana je audicija za ovaj muzički festival.

Muzički direktor festivala "Ritam Evrope" Miloš Marković rekao je Srni da je na audiciji u Kotor Varošu učestvovalo 13 kandidata.

"Planirali smo da odaberemo jednog kandidata, ali ovdje je velika koncentracija kvaliteta i bili smo primorani da odaberemo tri pjevačka i tri plesačka predstavnika. Imate tri fantastična vokala i vjerujem da će na ovom festivalu u najboljem mogućem svjetlu predstavljati opštinu Kotor Varoš", istakao je Marković.

On je dodao da će ovi talentovani Kotorvarošani imati priliku da svoj talenat za pjevanje i plesanje usavršavaju tokom višemjesečnih priprema sa trenerima glasa, kao i umjetničkim direktorima scenskog performansa programa "Ritam Evrope".

"Ritam Evrope" je dječije muzičko takmičenje namijenjeno takmičarima uzrasta od 14 do 21 godine koji imaju vrhunski talenat za pjevanje i ples.

Podršku djeci i omladini Republike Srpske, kroz najveći televizijski format ove vrste u zemlji, daju i ambasadori zemalja Evrope, EU, Australije i Izraela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije