Muzika

Sjajna Teya Dora će predstavljati Srbiju na "Evroviziji" u Malmeu (VIDEO)

Sjajna Teya Dora će predstavljati Srbiju na "Evroviziji" u Malmeu (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube | Sjajna Teja Dora će predstavljati Srbiju na "Evroviziji" u Malmeu

BEOGRAD - Teya Dora imala je fantastičan nastup pod rednim brojem 4 na takmičenju "Pesma za Evroviziju" gdje je odnijela pobjedu pa će Srbiju baš ona predstavljati na Evroviziji u Melmeu u Švedskoj.

Pjevačica je sa puno snažnih emocija otpjevala pesmu "Ramonda" koja govori o velikom stradanju u Prvom svjetskom ratu, ali i o tome da uvijek postoji nada da će biti bolje.

"Neću vas razočarati", izjavila je ona i zahvalila svima.

Anđela Ignjatović Breskvica, jedan od najvećih favorita "Pesme za Evroviziju", večeras je na tom takmičenju završila na drugom mjestu. Na trećem mjestu je Zorja, a na četvrtom Konstrakta.

Pobjednica pjeva o "lila ramond", cvijetu koji je otkriven 1884. godine. Pronašao ga je dvorski ljekar kralja Milana Obrenovića, dr Sava Petrović. Cvijet je potom nazvan Natalijina ramonda, po kraljici Nataliji Obrenović, koju je srpski narod obožavao.

U pitanju je ugrožena vrsta koja se teško nalazi, a raste na nepristupačnim mjestima, uglavnom na suvim i hladnim terenima.

Teodora Pavlovska, rođena je u Boru 1992. Teodora je pevač, pijanista, kompozitor, tekstopisac i muzički producent. Prvi je izvođač iz Srbije koji je na platformi Spotifaj imao više od 3.000.000 slušalaca.

Dobitnica je dijamantske ploče u Turskoj, platinaste u Indiji i niza zlatnih u Evropi. Izvođač je numera koje prate seriju Južni vetar. Diplomirala je na Berkliju. Učestvovala je na brojnim festivalima među kojima su "Music Week", "Arsenal fest", „Egzit“…

Na čelu stručnog žirija "Pesme za Evroviziju" bila je Marija Šerifović koja je "Evroviziju" dovela u Beograd a najviše bodova dala je baš Teyi Dori uz riječi da je ona potpuno spremna za Evropu.

Povezana vijest

Ova pjesma je oduševila, a evo šta Ramonda predstavlja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije