Muzika

Sjajnim žurkama završen "Festival 84" na olimpijskoj Jahorini

Sjajnim žurkama završen "Festival 84" na olimpijskoj Jahorini
Foto: N.N. | Sjajnim žurkama završen "Festival 84" na olimpijskoj Jahorini

Publika iz svih krajeva regiona i Evrope se od četvrtka do danas na "Festivalu 84" provodila uz brojne svjetske i regionalne muzičke zvijezde na maratonskim žurkama, koje su trajale gotovo bez prestanka na pet muzičkih bina širom Olimpijskog centra Jahorina, a da je ovo već sada jedan od najmasovnijih zimskih festivala na svijetu, dokazuje i posjeta više od 20.000 ljudi.

Glavnu zabavu tokom subotnjeg dana priredili su njemački DJ mag Sandrino i miljenik beogradske klupske scene Kristijan Molnar, čiji su dnevni setovi u krcatom holu hotela "Vučko" bili glasno pozdravljeni od strane raspoložene publike. Subotnja groznica obuzela je cijelu Jahorinu, a centralna tačka festivala i u subotu je bio "Olympic Main Stage" ispred hotela "Bistrica", gdje je program počeo uz set DJ-a Said5, da bi se nastavilo u žestokom fazonu uz rokenrol miljenike regiona, kultni "Van Gogh".

Đule, frontmen grupe "Van Gogh", izjavio je da ga je fenomenalna energija koju je doživio podsjetila na početke "Exit" festivala, i time dao nagovještaj koje visine "Festival 84" može dosegnuti.

"Fantastično je sve. U BiH se budi jedan poseban emotivni lepak koji organizacijom festivala prikuplja mlade iz svih krajeva regiona i Evrope. Drago mi je da smo na ovim daskama svirali na nultom festivalu 'Exita' na Jahorini. Ovo će biti festival koji će imati sjajnu budućnost. Kao 'Van Gogh' mi smo jedini preživeli bend koji je svirao 2000. godine na nultom 'Exit' festivalu u Novom Sadu. Radujemo se što i 'OK fest' uzima fantastičan primat na mapi festivala u regionu i to je jedan od mojih omiljenih festivala", rekao je Đule.

Frontmen benda "Van Gogh" je poručio publici i obožavaocima da su festivali smisao druženja.

Hitovi su se redali, a publika ih je uglas pjevala u atmosferi koja je podsjećala na stadionsku. Krcata montažna hala, u kojoj se ovog vikenda nalazila kolosalna bina, odjekivala je potom jakim rifovima i britkim stihovima britanskih aktivista iz grupe "Asian Dub Foundation", koji ni ovaj put nisu propustili priliku da sa olimpijske Jahorine i "Festivala 84" pozovu na mir i saradnju.

Nakon što su prethodnih godina osvojili glavne bine "Exit" i "Sea Dance" festivala, britanski duo "Sigma" konačno je stigao i na "Exitov" zimski festival, što je ovom tandemu uža specijalnost, budući da je njihova numera "Higher" nezvanična himna svih najvećih festivala.

"Bilo je zaista sjajno nastupiti na ovoj planini. Publika je otkačena, i ovo definitivno nisam očekivao. Dali smo sve od sebe i nadam se da se publika dobro zabavila i nadam se da ćemo se ponovo vratiti ovdje", rekao je Kameron Kam Edvards iz sastava "Sigma".

Nakon izuzetno visokoenergetskog seta koji je publiku doveo u stanje transa, visoku ljestvicu u pravom olimpijskom duhu dostigli su i ruski hit producenti Filatov & Karas, dok su Mahmut Orhan i Burak Yeter u visokom stilu završili sjajnu žurku na glavnoj bini, koja će se još dugo prepričavati. Zabava se nakon toga, kao i prethodnog dana, preselila u klub hotela "Bistrica", gdje su Mladen Tomić i Siniša Tamamović neumorno predvodili publiku sve do jutarnjih časova. Čast da napravi oproštajnu žurku na "Addiko Jump" juče je imao kultni američki DJ i producent Eric Clouiter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije