Muzika

Sjećanje na Milana Mladenovića i EKV u Banjaluci i Gradišci

Sjećanje na Milana Mladenovića i EKV u Banjaluci i Gradišci
Foto: N.N. | Sjećanje na Milana Mladenovića i EKV u Banjaluci i Gradišci

BANJALUKA - U Gradskom pozorištu "Jazavac" u srijedu, 2. marta, s početkom u 20 časova, premijerno će biti održan multimedijalni program pod nazivom "Sjećanje na Milana Mladenovića i EKV - Kao da je i dalje tu".

U okviru navedenog programa EKV tribute bend "Deca iz vode" iz Beograda će u akustičnom maniru dočarati pjesme EKV-a, a specijalni gost je Mikica Stefanović, Milanov drug iz tinejdžerskih dana, s kojim je osnovao grupu "Limunovo drvo" i s kojim je komponovao desetak pjesama.

"Bend 'Deca iz vode' muzička javnost proglasila je najboljim i najuvjerljivijim EKV tribute bendom, a to potvrđuje i saradnja s nekadašnjim članovima EKV-a Rakom, Boletom, Firčijem, Žikom Todorovićem i Tanjom Jovićević. Sigurni smo da će publika uživati", kaže organizator događaja Goran Vrhovac iz Agencije "Venturo".

Prije koncerta će biti prikazan dokumentarni film "Dečak iz vode" Marka Novičića, u kojem se može čuti kako Cane, Koja i drugi poznati muzičari pričaju o Milanu Mladenoviću i periodu rada EKV-a te kakav je njegov značaj u muzici i društvu danas. Poslije filma će biti održana kratka rok tribina, gdje će Mikica Stefanović ispričati dosad nepoznate detalje i priče iz perioda sedamdesetih godina prošlog vijeka i samog početka Milanovog muzičkog djelovanja. Voditelj tribine je Aleksandar Šarčević, osnivač i idejni tvorac projekta.

U drugom dijelu programa slijedi akustični koncert EKV tribute benda "Deca iz vode".

Ulaznice su u prodaji u Gradskom pozorištu "Jazavac".

Dan poslije, 3. marta, program će biti izveden i u Kulturnom centru Gradiška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije