Muzika

Slavko Banjac posvetio pjesmu Merimi Njegomir: "To je delić poštovanja"

Slavko Banjac posvetio pjesmu Merimi Njegomir: "To je delić poštovanja"
Foto: Screenshot/Facebook | Slavko Banjac posvetio pjesmu Merimi Njegomir: "To je delić poštovanja"

Preranom smrću Merime Njegomir estrada je izgubila mnogo, prije svega izuzetan vokal i odanog prijatelja. Pjevač Slavko Banjac , osim što je kolega, bio je i blizak prijatelj sa pjevačicom, a sada će, njoj u čast, snimiti i pjesmu.

Naime, radi se o numeri "Prašina", koju su on i Merima zajedno preslušavali, a pjevačica ga je tjerala da je snimi, što će on sada i uraditi, posvećujući je upravo njoj.

"Uradio sam pesmu koja je posvećena Merimi Njegomir. Nažalost povod je jako neprijatan, ali to je delić poštovanja prema toj velikoj ženi i umetnici. Pesma je poprilično teška, poprilično jaka i zahtevna. Pesma se zove 'Prašina' i jako se ponosim zbog toga. Ta žena je zaslužila mnogo, otišao mi je dragi prijatelj", rekao je Slavko i bliže objasnio:

"To je snimljeno zato što je Merima želela da ja tu pesmu snimim. Još za života Meriminog smo je preslušavali kao demo i ja sam rekao: 'Mama, ovo je teško, težak je tekst. Ne mogu samo da pevam balade', a ona mi je rekla kako moram to da snimim. Kada se sve ovo dogodilo, odlučio sam da je uradim i posvetim njoj", ispričao je Banjac iskreno za Grand Online.

Podsjetimo, Merima Njegomir, legendarna pjevačica narodne muzike, preminula je u 69. godini 20. novembra prošle godine, nakon borbe sa kancerom pankreasa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije