Muzika

Pratite nas na Google news

Slobodan Trkulja najavio koncert 13. marta u Beogradu

Slobodan Trkulja najavio koncert 13. marta u Beogradu
Foto: Tanjug | Slobodan Trkulja najavio koncert 13. marta u Beogradu
Tanjug

Priznati umjetnik, muzičar Slobodan Trkulja, danas je imao susret sa medijima povodom koncerta 13. marta u Kombank dvorani, kada će sa svojom grupom "Balkanopolis" ponovo pružiti spektakl na sceni, uz muziku inspirisanu srpskom tradicijom u modernom izdanju.

Osim koncerta, ovaj nadareni multinstrumentalista aktuelan je i kao prvi čovek Kineskog festivala, njegov osnivač i inicijator, koji je u toku na teritoriji Beograda i Novog Sada.

"Specifična je situacija za nas umetnike da ne možemo da sviramo u ovo doba pandemije, tako da se radujem prvom koncertu posle godinu dana", istakao je Trkulja.

"Moj bend i ja smo veoma željni scene, puni smo energije, imamo potrebu da nastupamo i siguran sam da će koncert biti energičan. Veća nam je želja za svirkom, i veća mi je frizura", našalio se poznati muzičar, koji neguje tradiciju izvornih pjesama.

On je ukazao na obavezno poštovanje svih epidemioloških mjera, dozvoljen je ulazak samo za 500 ljudi u Sali 1 Kombank Dvorane koja prima skoro 1.500 gledalaca.

"Ipak, sve te mere, kao i razmak između sedenja, neće nas sprečiti da svi zajedno uživamo!" izjavio je nadahnuto umjetnik.

Napomenuo je koliko ga raduje što će Kineski festival svetla, zbog velikog interesovanja, u Beogradu i u Novom Sadu biti produžen do 1. marta.

"Iskoristite lepo vreme i prošetajte do Sava promenade Galerija Belgrade ili u Novom Sadu do Limanskog parka i uživajte u magičnim lampionima", zaključio je raspoloženi Trkulja.

Ovaj priznati umjetnik i inovator zvučnih tradicija oplemenjuje muzičku scenu modernom tradicijom Balkana, podjednako je hvaljen od publike i svjetske kritike, koja ga definiše u red nacionalnog blaga Balkana, a njegov zvuk, kao novi muzički talas.

Na svojim scenskim nastupima tokom sviranja više instrumenata gotovo u isto vrijeme, uvek je auditorijumu pružao istinski spektakl na rasprodatim, tradicionalnim koncertima Sava centra.

Sada zbog situacije sa pandemijom, Sava centar nije još uvijek otvoren za kulturne događaje, tako da će muzičar nastupiti u prestižnoj Kombank Dvorani.

Trkulja je kao solista sarađivao sa svjetskim umjetnicima poput Marize, Dalarasa, Olete Adams, Josipe Lisac, holandskim Metropol orkestrom, vrhunskim džez i filharmonijskim orkestrima.

Pamte se njegovi nastupi u Kini, gdje uživa veliku popularnost, posebno pred 30.000 posetilaca u okviru EXPO izložbe u Šangaju, kao i na BBC-u i Eurovizije gde je njegove nastupe pratilo više od 100 miliona gledalaca, sve do nedavnog nastupa "Balkanopolisa" u novogodišnjem programu u Kini, gde ih je gledalo nezamislivih milijardu ljudi.

Trkulja je i jedan od ambasadora za kulturnu saradnju Srbije i Kine i kreativni ambasador Srbije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije