Muzika

Festival "#Slušaj domaće" održava domaću scenu živom

Festival "#Slušaj domaće" održava domaću scenu živom
Festival "#Slušaj domaće" održava domaću scenu živom

BANJALUKA - Festival banjalučkih autorskih bendova pod nazivom "#Slušaj domaće" biće održan sutra s početkom u 21 čas u banjalučkom kafeu "Rock Symphony".

Publici će se predstaviti grupe "Važno obavještenje", "Shangai Street Fight", "Aurora" i "Tupas mene".

Gitarista i vokal benda "Važno obavještenje" Slobodan Lazičić istakao je da će se ovaj bend nakon duže pauze ponovo predstaviti domaćoj publici.

"Za nas je nastup u 'Rock Symphony' kafeu na neki način generalna proba pred nastup na desetom 'Nektar Demofestu'. Trenutno smo u procesu priprema za snimanje video-spota za jednu pjesmu, a novih pet numera je već spremno za naš EP, koji će izaći ovog ljeta", istakao je Lazičić.

On dodaje da je festival banjalučkih bendova odličan povod da se sastavi iz grada na Vrbasu okupe na jednom mjestu.

"Mi se nadamo da će ljudi prepoznati naš entuzijazam i da će prostor biti popunjen ljubiteljima dobre muzike, što mislim da ovi bendovi i zaslužuju", dodao je Lazičić.

On naglašava da sastav "Važno obavještenje" od svog osnivanja stvara autorsku muziku i da je za najavljeni festival bend spremio 10 pjesama koje će predstaviti publici.

Nikola Kužet, gitarista sastava "Shangai Street Fight", naveo je da će ovaj bend predstaviti materijal koji će se naći na prvom albumu "First fight", koji bend najavljuje za ovo ljeto.

"Mi sutra sviramo da promovišemo domaću scenu i drago nam je da sarađujemo sa banjalučkim bendovima. Ovaj festival mnogo znači za domaću scenu i on je idealan način promocije našeg rada", istakao je Kužet.

Frontmen sastava "Tupas mene" Davor Tojčić napomenuo je da će ovaj bend na festivalu "#Slušaj domaće" predstaviti svoje već objavljene numere "Revolucija" i "Neću", a pored već objavljenih pjesama bend će premijerno izvesti i nekoliko drugih pjesama na kojima sastav intenzivno radi u studiju.

"Ovo će biti svojevrsna premijera našeg rada i ovaj festival je fantastična stvar za našu banjalučku muzičku scenu. Mi intenzivno radimo u studiju na novim pjesmama i nadamo se da ćemo za 15 do 20 dana predstaviti nove numere", istakao je Tojčić.

On smatra da bendovi koji će se sutra predstaviti publici zbog svog kvaliteta i kreativnosti sigurno zaslužuju veću pažnju javnosti.

"Želimo da prikažemo naš autorski rad. Siguran sam da u našem gradu ima mnogo ljubitelja dobrog zvuka koji žele da čuju novi autorski rad, a ne isključivo kaver bendove", dodao je Tojčić.

Boris Maksimčuk iz sastava "Aurora" kazao je da će ovaj bend predstaviti pjesme sa njihova dva albuma "Kula od karata" i "Nisi sam".

"Ovaj festival je odlična stvar za promociju našeg rada i odlična stvar za banjalučku scenu. Pozvao bih naše sugrađane da dođu u što većem broju da zajedno provedemo jednu muzičku noć za pamćenje", rekao je on.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije