Muzika

Besplatne pozivnice za solistički koncert Karoline Mihajlović u Banskom dvoru

Besplatne pozivnice za solistički koncert Karoline Mihajlović u Banskom dvoru
Foto: Ustupljena fotografija | Solistički koncert Karoline Mihajlović u Banskom dvoru, ulaz besplatan

BANJALUKA - Solistički koncert soprana Karoline Mihajlović uz klavirsku pratnju Vlade Danića biće održan 14. maja u Koncertnoj dvorani Banskog dvora, sa početkom u 20 časova.

Kako je saopšteno iz Banskog dvora, Mihajlovićeva je stekla diplomu iz opšte muzičke pedagogije na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, a nakon godinu dana upisala se i na Odsjek solo pjevanja.

"Za 25 godina aktivnog rada i prisutnosti na muzičkoj sceni imala je preko hiljadu nastupa na raznim svečanim akademijama u zemlji i inostranstvu. Bila je učesnik na mnogim festivalima, kulturnim događajima i posjeduje veliki broj pohvala i diploma", navedeno je u saopštenju.

Dodaju da je veoma aktivna u pedagoškom radu, kao profesor i vođa raznih masterklasova, radionica i projekata za djecu.

"Nastupala je širom Evrope, Azije, Amerike i Australije. Jedan od bitnijih nastupa je u Sydney Opera House 2016. godine sa SPD 'Jedinstvo' kao solista i nastup u katedrali Notre-Dame u Parizu 2012. godine. Bila je učesnik na Međunarodnoj konferenciji 'MOTO - Muzičko operska teatarska organizacija' 2023. godine", navode iz Banskog dvora.

Dodaju da je pijanista Vlado Danić muzičku akademiju završio u Banjaluci te da je trenutno angažovan u Umjetničkoj školi "Vlado S. Milošević" kao klavirski saradnik - korepetitor na gudačkom, duvačkom i odsjeku za solo-pjevanje.

"Koncertno i u nastavi sarađivao je sa klasama profesora Slobodana Gerića, Maje Jokanović, Nemanje Marjanovića, Dejana Mladenovića, Dunje Simić, Radmile Smiljanić, Ivana Otaševića, Uroša Pešića, Branislava Petrovića i drugih", zaključeno je u saopštenju.

Besplatne pozivnice mogu se preuzeti na biletarnici Banskog dvora radnim danom u periodu od 12 do 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije