Muzika

"Space Oddity" Dejvida Bouvija za 50. rođendan dobio novo video ruho

"Space Oddity" Dejvida Bouvija za 50. rođendan dobio novo video ruho
Foto: N.N. | "Space Oddity" Dejvida Bouvija za 50. rođendan dobio novo video ruho

Kako bi proslavili 50. godišnjicu objave singla, ali i prigodno za 50. godišnjicu slijetanja čovjeka na Mjesec, popularni hit Dejvida Bouvija, “Space Oddity”, dobio je novi spot u režiji Tima Poupa, a objavljen je na službenoj stranici preminule pop ikone.

Poup je svojim novim djelom objedino nikada do sada objavljene snimke Bouviejevog nastupa u Madison Square Gardenu iz 1997, kada je muzičar slavio svoj 50. rođendan, i snimke iz studija koji su nastali prilikom priprema za Sound & Vision turneju iz 1990.

Još jedan dio proslave ovih jubilarnih godišnjica bilo je i Matelovo predstavljanje limitiranog izdanja popularne Barbi lutkice koja je modom utjelovila neizostavan lik pop kulture i sliku Bouviejevog alter-ega, Zigija Stardasta.

Matel je predstavljanje novog modela lutke opisao kao "proslavu dvije ikone pop kulture" te opisao pokojnu muzičku legendu kao "pop kameleona" hvaleći pritom njegovu "jedinstvenu pojavu u savremenoj kulturi". 

Kako tvrde u saopštenju, posebno dizajnirano pakovanje "Barbie David Bowie" pravi je kolekcionarski dragulj i za fanove Bouvija kao i za fanove Barbi lutaka, a njime se "slavi Bouvijev izuzetan talent i nepobitan uticaj na pop kulturu”.

 

(Mixer)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije