Muzika

Splićani ispratili Olivera Dragojevića na Korčulu

Splićani ispratili Olivera Dragojevića na Korčulu
Foto: Tanjug/Hina | Splićani ispratili Olivera Dragojevića na Korčulu

Ispraćaj preminulog pjevača Olivera Dragojevića na njegovo posljednje putovanje održan je večeras u Splitu.

Ispraćaj je započeo misom zadušnicom u crkvi Svetog Frane, a njegov kovčeg je prošao preko cijele Rive do Gata svetog Nikole, odnosno katamarana za Korčulu na kojoj će u srijedu biti sahranjen.

Uz Oliverov kovčeg hodali su Stjepan Hauser, Tomislav Mrduljaš, Tedi Spalato i Gibonni, koji cijelim putem nije prestajao plakati

Brojni sugrađani, prijatelji i članovi porodice ispratili su Dragojevića uz njegove pjesme do gata Svetog Nikole odakle je nešto prije 20 sati katamaranom isplovio prema rodnoj Veloj Luci.

U pratnji katamarana za Korčulu bile su dvije raketne topovnjače Hrvatske ratne mornarice, brodovi MUP-a i Lučke kapetanije te stotine brodica. Poseban ispraćaj pripremaju stanovnici okolnih ostrva. Bračani i Šoltani prolazak katamarana pozdraviće u Splitskim vratima, kod ostrva Mrduja, a Hvarani i Višani kod Paklinskih ostrva, prenosi N1.

Na zvoniku Svetog Duje zapaljeno je 70 baklji za 70 godina, Oliveru u čast te je spuštena zastava s njegovim likom.

Oliver Dragojević, jedan od najpopularnijih pjevača u Hrvatskoj, ali i na području cijele bivše Jugoslavije, preminuo je u nedjelju, 29. jula u splitskoj bolnici u 71. godini, tačno godinu nakon što mu je dijagnostifikovan rak pluća.

Iza njega su ostala 23 studijska albuma, brojne kompilacije, nagrade struke i publike, kao i brojni koncerti širom sveta, te hitovi: "Moj lipi anđele", "Vjeruj u ljubav", "Cesarica", "Nedostaješ mi ti", "Trag u beskraju", "Nadalina" i mnogi druge pjesme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije