Muzika

Spoj hip-hopa i sevdalinke: "Helem nejse" i Amira Medunjanin predstavili "Ružu"

Spoj hip-hopa i sevdalinke: "Helem nejse" i Amira Medunjanin predstavili "Ružu"
Foto: Ustupljena fotografija | Spoj hip-hopa i sevdalinke: "Helem nejse" i Amira Medunjanin predstavili "Ružu"

Sarajevski hih-hop sastav "Helem nejse" je napravio novi iskorak u muzičkoj karijeri objavljivanjem singla "Ruža" na kojem gostuje proslavljena bh. interpretatorka sevdalinke Amira Medunjanin.

"Saradnja sa Amirom proizašla je iz naše želje da sa njom, umjetnicom svjetskog glasa, podijelimo pjesmu. Naš član Stihomir Klepić je napisao tekst, te smo posredstvom Dine Šarana ('Letu štuke') uspjeli ostvariti kontakt. Zaljubili smo se u ono što smo zajedno stvorili već na prvo slušanje demo verzije", kazali su članovi "Helem nejsea".

Ni Amira Medunjanin nije krila zadovoljstvo "Ružom", fascinirana stihovima koji su napisani za nju.

"'Helem Nejse' su napisali odličnu pjesmu, nadam da će doći do srca mnogih ljudi. Sjajna su ekipa mladih ljudi sa kojima sam se brzo našla na istoj talasnoj dužini", rekla je Medunjaninova.

Video spot za "Ružu" potpisuje Admir Švrakić, stalni saradnik "Helem nejsea". Od samog početka njihove saradnje, Švrakić shvata važnost filmskog jezika u vizuelnoj prezentaciji pjesama sarajevskog sastava - tako se i kroz minute videa "Ruže" za pažnju gledaoca bore strah, prkos, ali i nada.

"Spot je zapravo distopijski sudar realizma i fantazije, usmjeren na prikaz ljudskih strahova i slabosti, kao rezultat promišljanja o socijalnim i društvenim okolnostima kojih smo taoci", rekao je Švrakić.

"Ruža" je prvi singl sa novog, četvrtog albuma grupe "Ozbiljna Zaebancija" koji će biti objavljen na proljeće 2023. godine.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije