Muzika

Srednjoškolci održali poetsko i muzičko veče

Srednjoškolci održali poetsko i muzičko veče
Foto: Srna | Srednjoškolci održali poetsko i muzičko veče

MILIĆI - Učenici Srednjoškolskog centra /SŠC/ "Milutin Milanković" iz Milića održali su večeras u Domu rudara poetsko i muzičko veče, povodom Svjetskog dana poezije, a u susret 30 godina od osnivanja Udruženja književnika Republike Srpske.

Na repertoaru četvrte tradicionalne manifestacije bile su autorske i umjetničke pjesme u izvedbi učenika milićkog Srednjoškolskog centra i gostiju iz Vlasenice i Bratunca.

Profesor vjeronauke Milan Vuković rekao je da su srednjoškolci glavni organizatori manifestacije i da je ovo veče značajno i zbog početka obilježavanja 30 godina od održavanja osnivačke Skupštine Udruženja književnika Republike Srpske.

"Tačan datum je 31. oktobra i mi se nadamo da ćemo ga uz podršku lokalne zajednice, privrednika i drugih građana, obilježiti uz pjesnike iz cijele Republike Srpske", dodao je Vuković.

On je rekao i da je predsjednik Kompanije "Boksit" iz Milića Rajko Dukić živi svjedok održavanja osnivačke Skupštine Udruženja književnika Republike Srpske koja je upriličena 31. oktobra 1993. godine u sali Doma rudara u Milićima.

Prisutnima u Domu rudara se obratio Rajko Dukić koji je rekao da će uvijek podržavati ovakve i slične maniFestacije, te izrazio želju da ih bude što više u organizaciji učenika i prosvjetnih radnika.

"Kroz ove i slične maniFestacije treba da afirmišu i sebe i školu koju pohađaju, gdje se uče i pripremaju za život, ali i naše malo i po ljepotama veliko mjesto, o kojem treba da se piše, jer ovo je mjesto za koje su se mnogi borili i život dali", rekao je Dukić.

Milićki srednjoškolci Magdalena Jović, Nevena Vidović i Marko Durić ponosni su na organizaciju ove manifestacije, uz želju da će u budućnosti okupiti više građana.

"Izveli smo neke autorske pjesme različite tematike - ljubavne, misaone, šaljive, bilo je i umjetničkih na srpskom, ruskom i engleskom jeziku, a nastupio je i školski orkestar, vjerujemo da su posjetioci zadovoljni", rekla je Jovićeva.

Nevena Mirović recitovala je pjesmu "Čekaj me" Konstantina Simonova, jednu od najljepših ljubavnih poema ikada napisanih na ruskom jeziku, Katarina Davidović učenica iz Bratunca predstavila se autorkom pjesmom "Noćna mora", Olja Babić pjevala je pjesme "Bolje biti pijan nego star" "Budi moja voda"..., a za kraj, svi učesnici, među kojima je najviše maturanata, simbolično su otpjevali pjesmu "A sad adio", koja je izazvala ovacije kod publike.

Veče su zvukovima gitare uveličali milićki učenici Sergej Kaldesić i Radovan Savić, a voditelj programa bio je Nikola Lazarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije