Muzika

Startuje "Nektar OK fest"

Startuje "Nektar OK fest"
Foto: N.N. | Startuje "Nektar OK fest"

Muzički festival "Nektar OK fest", koji se održava u jedinstvenom ambijentu Nacionalnog parka Sutjeska, počinje danas i trajaće do nedjelje, 14. jula. Festival, koji se smatra jednim od najboljih u našoj zemlji, svoja je vrata posjetiocima otvorio već juče, kada su stigli i prvi kamperi u "OK kamp" na Tjentištu.

I ove godine organizatori su priredili mnoštvo sadržaja, koji pored bogatog muzičkog programa, u okviru kojeg će i ove godine nastupiti neki od najpoznatijih svjetskih i regionalnih muzičkih imena, obuhvataju i promocije knjiga, filmske projekcije, rafting avanturu rijekom Tarom, planinarske šetnje i posjetu nekim od najljepših vidikovaca u nacionalnom parku.

Današnji muzički dio festivala otvoriće DJ Mladen Tomić u 12 časova na "OK Summer stageu". Nakon njega na "Sensation OK pozornici" nastupaju grupe M.OR.T. i "Iskaz". Ljubitelji pisane riječi danas će biti u prilici da uživaju u "OK Book zoni" u promociji knjige "Izgužvane misli", Branka Golubovića Goluba, frontmena benda "Goblini". Ovaj slavni sastav će takođe nastupiti i na glavnoj pozornici "Jägermeister main stageu" zajedno s grupama KOB i "Brkovi" te Neletom Karajlićem. Istovremeno će se na "Cinema Stageu" održati promocija filma "Cold War", a dan će zaključiti Milan Stanković Sevdah Baby s afterparty žurkom u "OK kampu".

Drugi dan festivala otvoriće banjalučki DJ Nebs Jack nastupom u podne na "Summer OK bini". Knjiga "Život s Idi(j)otima" Nenada Marjanovića dr Frica biće promovisana u "OK Book zoni", nakon čega će nastupiti Đorđe Miljenović i bend "Bjesovi" na pozornici u "OK kampu". "Jägermeister main stage" će drugog dana ugostiti grupe "Helem nejse", "Dubiozu kolektiv" i repera Edu Maajku, dok će ljubitelji sedme umjetnosti uživati u filmu "Birds of Passage" u "Cinema zoni". Završna zabava drugog dana festivala će biti u rukama "Nipplepeoplea".

Treći dan festivala počinje zabavom u podne na "OK Summer bini", gdje nastupa "Space Motion". Već od 16 časova na pozornici u "OK kampu" će nastupiti rep senzacija Vojko V., kao i kultni sastav "Let 3". S "Jägermeister main pozornice" predstaviće se mlada sarajevska grupa "Jindas", "Laguna sreda", "Pips, Chips & Videoclips", "Partibrejkers" i čuvena škotska senzacija "Franz Ferdinand". OK afterparty u kampu će voditi glumac, slikar i muzičar Uroš Đurić. Od ove godine "Nektar OK fest" uvodi i jednu novinu, a riječ je o beskontaktnom plaćanju i kupovini unutar festivalske zone na Tjentištu, kao i unutar samog "OK kampa".

Društvene igre

Organizatori festivala na Tjentištu za svoje su goste spremili i mnoge druge zanimljive sadržaje. Ljubitelji tetovaža će imati priliku da svoje tijelo oslikaju kratkotrajnim tetovažama na "Jägermeister" štandu, dok će "Banjalučka pivara" organizovati i nekoliko društvenih igara sa svojim brendom nektar pivom, uz kojeg će igrači osvojiti i neke od nagrada. Iz "Banjalučke pivare" su takođe naglasili da će svim posjetiocima koji na označeni štand donesu devet praznih limenki od piva pokloniti dvije limenke hladnog nektara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije