Muzika

Stigao spot: Zabranjena ljubav Igora Vukojevića i Žanamari

Stigao spot: Zabranjena ljubav Igora Vukojevića i Žanamari
Foto: N.N. | Stigao spot: Zabranjena ljubav Igora Vukojevića i Žanamari

Igor Vukojević premijerno je predstavio pjesmu i spot "Srce ne pita", koje je uradio u duetu s atraktivnom hrvatskom pjevačicom Žanamari.

Modernu pop baladu o snazi zabranjene ljubavi, Igor i Žanamari simbolično su poklonili publici za Valentinovo, da dodatno razgale i razbuktaju zaljubljena srca, ali i ona koja će to tek postati. Spot je snimljen u maniru starih hollywoodskih filmova, a za vintage atmosferu zaslužna je i prekrasna lokacija predsjedničkog apartmana u hotelu Horizont, Baška voda.

"Čim sam vidjela ovaj prostor, inspirirao me da našu priču ispričam u retro stilu", kaže Žanamari koja je režirala ovaj video spot zajedno sa svojim mužem Mariom Perčićem pod okriljem svoje producentske kuće V.R.H. Productions.

Saradnja s Igorom Vukojevićem nije bila slučajnost, priznaje Žanamari.

"Zaista dugo pratim Igorov rad, imam čak i nekoliko njegovih albuma koje zaista volim slušati. Sviđa mi se što sam piše svoje pjesme i fura svoj film. Ne robuje muzičkim trendovima i eksperimentira s različitim muzičkim elementima baš kao i ja. Kad smo se prvi put upoznali i on je meni priznao da me jako cijeni kao vokalisticu i da je siguran da ćemo jednom nešto zajedno napraviti jer imamo sličan senzibilitet i muzički put. Kad mi je poslao master albuma da čujem, odvalila sam! I Maki i ja obožavamo njegov posljednji singl „Bura“ koji će se također naći na albumu. Ja također imam album na vidiku, jer se skupilo zaista puno singlova koji su izvrsno prihvaćeni od publike i radijskih urednika – „Pina Colada“, „Romantika“, „Uragan“ i drugi", konstatuje Žanamari.

Ovim duetom Igor Vukojević najavljuje svoj novi album koji bi trebao biti album prvijenac na hrvatskom tržištu, a izdavač će biti „Croatia Records“.

"Pjesma „Srce ne pita“ je istinita priča. Napisao sam je poprilično davno, ali sad je doživjela da bude snimljena u svojoj najboljoj verziji, u duetu sa Žanamari. A zašto duet sa Žanom? Zato što je prava rijetkost da neko tako dobro pjeva, tako odlično izgleda i da joj pjesma „stoji“ baš kao salivena. Vjerujem da će ovaj duet biti odlična najava albuma", kaže Igor Vukojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije