Muzika

Stigli zvanični rezultati: Evo od čega je preminuo Kit Flint

Stigli zvanični rezultati: Evo od čega je preminuo Kit Flint
Foto: N.N. | Stigli zvanični rezultati: Evo od čega je preminuo Kit Flint

Uzrok smrti frontmena "Prodižija" tek je sada zvanično potvrđen.

Član grupe "Prodidži" Kit Flint (49) preminuo je od posljedica vešanja, potvrdila je istraga započeta danas, 11. marta, u 9:30 časova u Chelmsford Coroner's sudu u Velikoj Britaniji. Tamo je navedeno da je autor hita "Firestarter" pronađen obješen u svojoj vili od 1,5 miliona funti u Eseksu.

Da je Kit izvršio samoubistvo znalo se i dan nakon njegove smrti, pošto je Lajam Haulet (47), Flintov kolega iz grupe "Prodidži", oglasio na društvenim mrežama.

"Vijest je istinita, ne mogu da vjerujem da to govorim, ali naš brat Kit je oduzeo sebi život. Šokiran sam, ljut, zbunjen. Brate, počivaj u miru", napisao je Haulet na Instagramu.

Ipak, uzrok smrti tek je sada zvanično potvrđen.

Kit Flint je bio prepoznatljiv po upadljivosti, pank odjeći, šminki i frizuri sa dvije čirokane, često različite boje. Njegov stil pjevanja podsjećao je na pank pejvanje slično grupi Sex Pistols. Nekoliko puta su gostovali u Srbiji i bezbroj puta govorili o svom "prvom velikom nastupu" upravo u našoj zemlji. Prije nekoliko godina, tokom poplava na Balkanu, Prodidži je na svom Tviteru pružio podršku Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije