Muzika

Stjepan Hauser snimio spot za izvedbu Mocartovog remek-djela

Stjepan Hauser snimio spot za izvedbu Mocartovog remek-djela
Foto: N.N. | Stjepan Hauser odsvirao Mocartovo remek-djelo

Proslavljeni violončelisa Stjepan Hauser objavio je još jedan spot s hvaljenog prvog solo albuma klasične muzike “Classic”. Ovoga puta je u pratnji Londonskog simfonijskog orkestra odsvirao Mocartovo remek-djelo: “Piano Concerto No. 21”.

Spot je snimljen u Budimpešti, u Muzeju lijepih umjetnosti.

"Odrastao sam s Mocartovim Concertom 21 for Piano. Drugi stavak je legendaran. Prekrasan orekstralni uvod me je jednostavno pozivao da odsviram solo dionicu”, kazao je Hauser napominjući kako je vječna ljepota Mocarta melodija koja se prekrasno uklopila na violončelo.

Hauser kao i većina ljudi na svijetu vrijeme provodi kod kuće i čeka početak solo turneje koja je odgođena zbog pandemije virusa korona, no umjetnik je ipak ovaj period čekanja odlučio uljepšati muzikom. Tako je ovo drugi spot koji je u kratkom vremenu objavio.

"U vrijeme dok mnogi od nas ne mogu napustiti svoje domove, nadam se da će prekrasan pejzaž Nacionalnog parka Brijuni i melodija 'The Lonely Shepherd' pomoći da skrenemo misli sa svakodnevnih briga. Nadam se da ćete izdvojiti nekoliko trenutaka da uživate i da se opustite. Želim vas sve najbolje, uvijek i sad", zaključio je umjetnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije